Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Tragická nehoda na koľajniciach: Vlak v Bratislave zrazil ženu
Zdielať na

Tragická nehoda na koľajniciach: Vlak v Bratislave zrazil ženu

BRATISLAVA / K nehode došlo v stredu, 10. augusta, v ranných hodinách na Vrakunskej ceste v Bratislave. Osobný vlak smeroval na stanicu Nové mesto. Staršia žena si pravdepodobne skracovala cestu cez koľajnice a nestihla prejsť na druhú stranu.

Podľa doterajších informácií rušňovodič prechádzajúceho vlaku spozoroval ženu stáť pri kraji trate. Tá pravdepodobne váhala či prejsť cez koľaje, alebo nie. Okamžite použil výstražné zvukové znamenie a brzdy, žena ale vstúpila na koľajisko v krátkej vzdialenosti pred prichádzajúcim vlakom. Zabrániť zrážke už nebolo možné. 84-ročná žena utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. Jej telo zostalo zakliesnené pod vozňom. Cestujúci museli po nehode z vlaku vystúpiť a prišla po nich náhradná doprava. "Rušňovodič bol podrobený vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu v dychu, skúška ale prítomnosť alkoholu v dychu nepotvrdila," vysvetlil hovorca KR PZ v Bratislave Michal Szeiff.

Poverený príslušník Oddelenia Železničnej polície začal v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia. Ďalšie okolnosti tejto tragickej udalosti sú v súčasnej dobe predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy