Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Polícia už pozná totožnosť lupičov, ktorí vylúpili banku v Bratislave
Zdielať na

Polícia už pozná totožnosť lupičov, ktorí vylúpili banku v Bratislave

BRATISLAVA / Dvaja muži, ktorí koncom júla lúpežne prepadli banku, si s najväčšou pravdepodobnosťou nebudú bezstarostne užívať peniaze, ktoré si odniesli. Polícia už pozná ich totožnosť. Zatiaľ sú ale na úteku.

Polícia pátra po dvoch Marošoch, ktorí si 28. júla odniesli z banky na Seberíniho ulici v Bratislave 170 000 eur. Prvým z dvojice lupičov je 30-ročný Maroš Frandofer z Bardejova a druhým je o rok starší Maroš Breznický z Nemšovej. Medzi hľadanými osobami na stránke ministerstva vnútra figurujú od 5. augusta. "Kriminalisti na základe získaných informácií umožnili vzniesť obvinenie konkrétnym osobám," vyjadril sa hovorca polície Michal Szeiff.

So zbraňou vtrhli do banky

Kriminalisti hneď po prepade začali zbierať rôzne dôkazy a kamerové záznamy. Oslovili cez 50 inštitúcií, ktoré poskytli záznamy z úniku páchateľov. Na záberoch z banky je vidieť, ako vtrhli necelú hodinu po otvorení do jej priestorov so zbraňou v ruke. Od zamestnancov si pod vyhrážkami vyžiadali peniaze. Potom, ako im v obave o svoj život vydali väčšiu hotovosť, zamestnancov zamkli v priestoroch chodby a odišli.

"Nie je vylúčené, že obvinení sa zdržiavajú v zahraničí. Policajti intenzívne vykonávajú aj naďalej všetky nevyhnutné a potrebné úkony k zisteniu aktuálneho pohybu a pobytu obvinených mužov," dodal Szeiff. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy