Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tragédia pri splave Hrona. Prevrátil sa kajak, v ktorom sedel starší pár. Muž sa utopil
Zdielať na

Tragédia pri splave Hrona. Prevrátil sa kajak, v ktorom sedel starší pár. Muž sa utopil

ŽARNOVICA / Splavovanie Hrona skončilo nešťastím. Partia vodákov sa do problémov dostala pri Rudne nad Hronom. Kajak, v ktorom sedel starší manželský pár sa prevrátil pod mostom. 60-ročný muž sa stratil pod hladinou. Do neskorej noci ho hľadali hasiči, žiaľ našli už len jeho bezvládne telo.

Partia chodí na splav dlhé roky, tento ročník predčasne ukončila tragédia. 6 kajakov s 12 ľuďmi išlo dolu Hronom. Ešte počas víkendu vyrazili zo Sliača a niekoľkodňový výlet chceli ukončiť v Kozárovciach. Zhruba v polovici trasy, pod mostom v Rudne nad Hronom sa jeden z kajakov prevrátil.

"Pri splavovaní rieky Hron, pri prekonávaní riečenej prekážky, z nezistených príčin muž zmizol pod hladinou," informuje policajná hovorkyňa Mária Faltániová. V kajaku sedel 60-ročný muž, ktorého domáci poznajú zo zvolenskej hudobnej skupiny. Okrem neho tam bola aj jeho manželka. Tej sa podarilo dostať na breh. Jej muža nikde nevideli, hoci sa ho pokúšali hľadať aj sami.

Na Hrone boli hasiči na člnoch, úsek pod mostom, kde muža videli naposledy, prehľadávali potápači. Bezvládne telo vytiahli na breh až po zotmení. Prúd Hrona sa v tomto úseku na prvý pohľad nejavil ako príliš silný, no zdanie môže klamať. Čo sa mužovi po prevrátení kajaku stalo osudným bude zisťovať polícia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy