Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
V potoku našli mŕtveho 68-ročného dôchodcu. Jeho smrti predchádzala nehoda na bicykli
Zdielať na

V potoku našli mŕtveho 68-ročného dôchodcu. Jeho smrti predchádzala nehoda na bicykli

PIEŠŤANY / V Piešťanoch v potoku našli nevládne telo muža. Bol otočený tvárou ku dnu a pomôcť mu už nedokázali. Vo vode bol aj bicykel, ktorý s najväčšou pravdepodobnosťou patril nebohému. Za akých okolností došlo k úmrtiu, vyšetruje polícia.

K mimoriadne nešťastnému úmrtiu došlo len niekoľko metrov od hlavnej cesty v širšom centre Piešťan. Napriek tomu, že ide o frekventované miesto, tragická udalosť zrejme nemá očitého svedka. Až náhodný okoloidúci si z chodníka všimol nevládne telo muža v potoku. Ihneď zalarmoval pomoc. "Polícia zavolali hasičov, aby vytiahli osobu, ktorá sa nachádzala v potoku. Hasiči vytiahli osobu pomocou lana," povedal veliteľ zásahu HaZZ Piešťany Martin Piškula. 

Muž už žiaľ nejavil známky života a privolaní záchranári mu nemali ako pomôcť. Hasiči z potoka vytiahli aj bicykel, ktorý vytŕčal z vody v blízkosti tela a podľa všetkého patril nebohému. "Po príchode záchranárov bola konštatovaná smrť," uviedol Piškula. 

"Policajná hliadka na mieste potvrdila udalosť. Obhliadajúci lekár vylúčil cudzie zavinenie," povedala hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. Mŕtvy muž mal pri sebe doklady aj mobilný telefón. Ide o 68-ročného Vojtecha z Piešťan. Všetko nasvedčuje tomu, že počas jazdy na bicykli dolu kopcom nabral rýchlosť, nevytočil zákrutu a spadol do potoka. Aj keď je voda hlboká len pol metra. Dôchodca už z potoka živý nevyšiel. "Polícia vec vyšetruje ako prečin usmrtenia," uviedla Linkešová. Telo nebohého muža previezli na pitvu. Vzhľadom na to, že nedošlo k spáchaniu žiadneho trestného činu, sa polícia prípadom ďalej nezaoberá.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy