Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Muž sa v cele pokúsil zavraždiť spoluväzňa, ten v nemocnici bojuje o život
Zdielať na

Muž sa v cele pokúsil zavraždiť spoluväzňa, ten v nemocnici bojuje o život

LEOPOLDOV / Útok v leopoldovskej väznici. 22-ročný mladík napadol svojho spoluväzňa. Týmto útokom si poriadne zavaril. O rok sa mal dostať na slobodu, no tej sa teraz nenadýchne.

22-ročný Sebastián a 26-ročný Denis boli spolu v jednej cele vo väznici v Leopoldove, kde si odpykávajú svoje tresty. Útok sa mal podľa našich informácií stať na 10-tom oddiely. Predtým mali mať medzi sebou spory, pri ktorých sa mal Sebastián svojmu mladšiemu spoluväzňovi vyhrážať zabitím. Svoje slová sa zrejme rozhodol naplniť krátko po desiatej hodine večer a to priamo v cele, kde boli aj iní spoluväzni.

Sebastián napadol Denisa počas spánku. Schytil kovový stolík, podišiel k jeho posteli a zaútočil. 22-ročný Sebastián by zrejme neprestal a svoju vyhrážku smrti by naplnil, keby mu vtom nezabránil ďalší väzeň. Spacifikoval ho a privolal pomoc. Denis mal po útoku, najmä v oblasti hlavy, ťažké zranenia. 

"Bezprostredne po zistení mimoriadnej udalosti bola väzneným osobám poskytnutá neodkladná prvá pomoc a zároveň bola privolaná rýchla zdravotná pomoc," uviedlo ZVJS. 

Záchranári mu poskytli prvotné ošetrenie a previezli ho do Trnavskej nemocnice. Podľa informácií televízie JOJ mal byť pri vedomí. "Pacient bol ošetrený vo fakultnej nemocnici Trnava na urgentnom príjme a následne bol prevezený do Trenčína do nemocnice pre obvinených a odsúdených," podala stanovisko trnavská nemocnica. 

Celu prezreli policajti s vyšetrovateľom, miestnosť zadokumentovali, zaistili viaceré stopy a vyžiadali si aj kamerové záznamy. "O udalosti bol vyrozumený dozorový prokurátor. Keďže vo veci aktuálne prebieha šetrenie, nebudem sa bližšie k danej udalosti vyjadrovať," ZVJS. 

"Vyšetrovateľ v súčasnosti vykonáva procesné úkony tak, aby osobu mohol čo najskôr obviniť. Zároveň vyšetrovateľ spracoval podnet pre prokurátora aby bol muž stíhaný vo väznici v prísnejšom režime," povedala. 

22-ročný mladý muž si odpykával trest za zneužitie platobnej karty. Zostávalo mu odsedieť si už len 10 mesiacov. Sebastián sa teraz tak skoro na slobodu nedostane. Za úmyselný obzvlášť závažný zločin mu hrozí ďalších 20 rokov za mrežami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy