Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Dvoch kamarátov zrazilo v tme auto. Ťažko zranený 14-ročný chlapec prehral v nemocnici boj o život
Zdielať na

Dvoch kamarátov zrazilo v tme auto. Ťažko zranený 14-ročný chlapec prehral v nemocnici boj o život

BAČKOVÍK / 14-ročného chlapca zachytil vodič auta a spôsobil mu ťažké zranenia, ktorým žiaľ dnes ráno v nemocnici podľahol. Tínedžer sa aj s kamarátom podvečer vracal domov a vypomstilo sa im, že nemali na sebe žiadne reflexné prvky.

K vážnej dopravnej nehode došlo okolo 18 hodiny na ceste pred obcou Bačkovík. 38-ročný vodič bol pravdepodobne oslepený autom, ktoré mu išlo oproti. Dvoch chlapcov bez reflexných prvkov tak nemal šancu vidieť.

Podľa našich informácii išli dvaja chlapci popri ceste a vodič ich zbadal až na poslednú chvíľu. Muž zachytil jedného z nich, starostovho syna a druhého chlapca odhodilo mimo cesty.

"Toho menšieho vyšetrili tu v sanitke, že bol v poriadku a toho zobrala sanitka, oživovali ho," povedal obyvateľ obce. Záchranárom sa 14-ročného chlapca na mieste podarilo oživiť, po prevoze do nemocnice musel podstúpiť operáciu a dnes ráno rozsiahlym zraneniam v nemocnici podľahol. V tom čase došlo len pár metrov od zrážky chodca k ďalšej nehode.

"My sme skočili do šancu lebo oproti išlo druhé auto, ono nezastalo len išlo preč. Sme už nemali kde ísť," uviedla svedkyňa nehody. V aute boli rodičia so svojou len 4-ročnou dcérou, neváhali ani chvíľu a utekali zranenému chlapcovi na pomoc.

"Ten chlapec ležal, už sme mu dávali prvú pomoc, volali sme sanitku a už ďalej neviem čo," povedala svedkyňa. 

"Polícia v tejto súvislosti udalosť vyšetruje ako trestný čin usmrtenia. Presná príčina nehody, bližšie okolnosti a miera zavinenia jej účastníkov je predmetom ďalšieho vyšetrovania," povedala hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

V prípade ak by boli chlapci osvetlení k tejto nešťastnej udalosti dôjsť nemuselo. "Vodiči, i chodci sledujte situáciu v cestnej premávke. Vidieť a byť videný je dôležité najmä za zníženej viditeľnosti," uviedla Mésarová. Aj taká maličkosť ako je reflexný pásik môze zachrániť život.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy