Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Auto skončilo prevrátené v priekope: Vodičke museli pomáhať hasiči
Zdielať na

Auto skončilo prevrátené v priekope: Vodičke museli pomáhať hasiči

ZVOLEN / Cestovali za prácou do Rakúska, miesto toho uviazli na Slovensku. Pätica poľských robotníkov havarovala pri Zvolene. Zozadu do nich narazila 34-ročná vodička. Po zrážke skončilo jej auto prevrátené na boku a pomáhať museli aj hasiči.

Povedali, že to bola sekunda, keď šofér zacítil prudký náraz do zadnej časti, po ktorom dostali s autom hodiny. Na mokrej šmykľavej ceste sa im ho našťastie podarilo udržať. Auto, ktoré do nich počas predbiehacieho manévru narazilo, dopadlo horšie. "Po príchode jednotky bolo prieskumom zistené, že vozidlo je prevrátené na stranu, vodička bola mimo vozidla," vyjadril sa Miroslav Paučo z HaZZ ZVOLEN.

"Podľa doterajších zistení z miesta nehody táto vodička neprispôsobila pravdepodobne rýchlosť jazdy stavu a povahe vozovky," vysvetlila hovorkyňa KR PZ B. Bystrica Petra Kováčiková.

34-ročnej vodičke pomáhali hasiči. Partia piatich Poliakov, do ktorých narazila, vyviazla bez zranení. Cestovali za prácou do Rakúska, no do cieľa sa dostali podstatne neskôr ako plánovali. Nehoda im všetko skomplikovala. "Čakáme na transport, musíme sa dostať do Viedne," vysvetli účastník nehody. "Pri zásahu zasahovali jednotky zo Žiaru nad Hronom, Zvolena a Banskej Bystrice," dodal Miroslav Paučo. V čase nehody padal dážď so snehom a R1 bola mokrá a šmykľavá. Zmeny na cestách v zimnom období preto podľa polície netreba podceňovať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy