Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Fedák zabudol, ako chutí pivo
Zdielať na
Krimi

Fedák zabudol, ako chutí pivo

Zdroj: TV JOJ

Po návrate na slobodu, ho šokujú všetky zmeny, ku ktorým došlo počas jeho pobytu vo väzení

Po takomto dlhom čase ochutná pivo, ktorého chuť si už nevie vybaviť. Nikdy nedržal v ruke mobil a nikdy nenakupoval v supermarkete. Prekvapuje ho aj to, že ku káve dnes dávajú zadarmo mliečko a keksík, čo si pred tým, ako šiel do väzenia, nepamätá. 

Prvý šok zažil po prepustení. Zatiaľčo po celý čas mal vôkol seba iba betón, prvé chvíle slobody zacítil čerstvo pokosenú trávu. Potom prišli ďalšie neuveriteľné zmeny. "Všetko sa zmenilo, tie výklady, reklamy, človek môže vojsť a kúpiť si čo chce..." povedal Fedák. Pri prepustení dostal vreckové 130 eur ako minimum na prežitie. Už vie, že dnes z takejto sumy nevyžije.

Počas odrátavania dní do opustenia väznice sa tešil na rezeň a zemiakový šalát, pretože posledné roky mal len vegetariánsku stravu. Nakoniec si však pochutnal na vyprážanom syre, opekaných zemiakoch a s tatarskou omáčkou, lebo v jedálnom lístku nevedel nájsť rezeň.

Pred 20 rokmi totiž v reštauráciách o takom výbere jedál nechýrovali. A aj to klasické komunistické, vyprážaný syr a zemiaky bolo za cenu ktorá je podobná ako dnes, ibaže sa zmenila mena. Niektoré názvy jedál mu ani nič nehovoria. "Soté, to vôbec neviem čo je. Alebo hamburger. A ten steak z tých amerických filmov. To som este ani nevidel," zhodnotil ponuku jedál.

Veľkou zmenou v porovnaní s časmi, keď odchádzal za mreže, je aj to, že dnes má skoro každý mobil a počítač. Aj Fedák ich chce mať, pretože s mobilom bude vraj patriť do spoločnosti a počítač je pre neho zdroj informácií.

To, že pre Fedáka, bude práve sloboda najväčším trestom za útek z leopoldovskej väznice ešte krátko po prepustení netušil. "Chcem žiť normálne, nechcem sa tam už vrátiť. Mám toľko paragrafov, žeby som dostal doživotie," zhodnotil svoju situáciu.

Zdielať na

Najčítanejšie správy