Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Netradičná záchrana v centre mesta. Policajti ratovali zatúlaného srnčeka
Zdielať na

VIDEO: Netradičná záchrana v centre mesta. Policajti ratovali zatúlaného srnčeka

ROŽŇAVA / Obyvateľov Rožňavy v stredu popoludní prekvapil milý pohľad, a to na zatúlaného srnčeka. Prišiel až do hlbšieho centra mesta, museli ho preto čím skôr dostať naspäť do bezpečia. Postarali sa o to rožňavskí mestskí policajti.

​Mladý srnček sa prechádzal ulicami mesta. Obyvatelia ihneď kontaktovali mestskú políciu. "Mestská polícia prijala oznámenie, že v uliciach mesta sa pohybuje srnček. Ihneď sme na miesto vyslali hliadku," vyjadril sa náčelník MP RV Róbert Hanuštiak. Tá regulovala cestnú premávku a snažila sa srnčeka zahnať na bezpečné miesto, aby si neublížil a aby nespôsobil nejaké škody. "Cielene bol navádzaný príslušníkmi polície na toto miesto. A tu sme už zabezpečili, aby sa k nemu nepribližovali ďalšie osoby, aby nebol zbytočne stresovaný," povedal Hanuštiak.

"Vybehol do obytnej zóny. A tu tie rušivé elementy - ako sú hluk áut a ľudí, ho vyplaší a v strese nevie, čo robí," skonštatoval veterinár Vladimír Bukovský. Veterinár mal v pláne srnčeka uspať a previezť ho naspäť do prírody. Srnček však tento plán zmenil a z areálu sa mu podarilo ujsť. Mestskí policajti však srnčeka ďalej navádzali až do najbližšieho lesa, kde mu už nič nehrozí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy