Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Z dvoch psíkov si niekto urobil živý terč. Sučka vyčíňanie neznámeho páchateľa neprežila
Zdielať na

Z dvoch psíkov si niekto urobil živý terč. Sučka vyčíňanie neznámeho páchateľa neprežila

PATAŠ, ŇÁRAD / Pravdepodobne živý terč si spravil niekto z dvoch statných čiernych psov. Stalo sa to na poľnej ceste pri obci Pataš. Sučka vyčíňanie neznámeho páchateľa neprežila. Psa sa pokúšajú zachrániť na veterinárnej klinike v Bratislave.

Na poľnej ceste v okrese Dunajskej Stredy našli dvoch zastrelených psíkov. Návnada zavesená na strome poukazovala na to, že šlo vlastne o popravu. "Na strome, kde sme psíkov objavili, bola zavesená šunka aj s hákom, aby sa mu tie terče nehýbali, kým si to vybaví, bola tá šunka zavesená, aby na to tí psy dočiahli," informuje predsednícka O.Z. Dog Azyl Veronika Dosoudilová. 

Náhodní okoloidúci našli na ceste medzi obcami Pataš a Ňárad ležať na zemi dva zakrvavené psy. Sučke už nevedeli pomôcť, pes sa ešte snažil stavať na nohy. "Podľa mňa to ani nebola zábavka, ako cielená likvidácia tých zvierat. Psíka pravdepodobne, ako ho strelil do hlavy a začal krvácať, padol, a ďalej už neriešil, či to zviera žije, alebo nežije," hovorí Dosoudilová. 

Sučka zahynula po jedinej rane, strela zrejme prenikla do srdca

Približne 3-ročný pes dostal meno Baris a dobrovoľníci z Dog Azylu ho okamžite vzali k veterinárovi. Rozsiahle poranenia si neskôr vyžiadali prevoz na kliniku do Bratislavy. "Podľa röntgenu ten náboj bol toho typu, ktorý sa roztriešti pri náraze, lebo z tej strely tie úlomky, sú v celej hlave toho psíka. Má roztrieštený stavec, ktorý mu tlačí na miechu," informuje Dosoudilová. 

Ani jeden nebol čipovaný, avšak nikto v širšom okolí nehlásil potuľujúcich sa psov. Nie je vylúčené, že ich takýmto spôsobom zlikvidoval niekto, kto ich dôverne poznal. S odstránením pozostatkov si už starosti nerobil. "Ak by sme Barisa nenašli, on by možno aj týždeň umieral, od smädu a od hladu, toto je kruté týranie zvierat. Riešime to s kriminálnou políciou, telo mŕtvej fenky bolo odovzdané veterinárnej správe na pitvu," hovorí Dosoudilová. 

Barisa čaká okrem operácie stavca aj rekonštrukcia roztrieštenej sánky. V Dog Azyle mu po zotavení začnú hľadať nový domov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy