Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Vodiča auta, v ktorom zahynuli traja ľudia, poslal súd do väzby. V jeho vozidle sa našli drogy
Zdielať na

Vodiča auta, v ktorom zahynuli traja ľudia, poslal súd do väzby. V jeho vozidle sa našli drogy

NOVÉ ZÁMKY / Vodiča auta, v ktorom v nedeľu ráno za Novými Zámkami zahynuli traja ľudia a ďalšia spolujazdkyňa sa vážne zranila, vo štvrtok sudca poslal do väzby. Muž prostredníctvom svojho obhajcu tvrdí, že netuší, ako sa dostali do jeho auta drogy, ktoré tam polícia našla.

36-ročný muž, ktorý podľa vlastnej výpovede mal v nedeľu šoférovať auto, v ktorom zahynuli traja ľudia, skončil v cele policajného zaistenia. Vo štvrtok (25. februára) bol predvedený pred sudcu. Čierne Audi po rýchlej jazde, ktorú potvrdili viacerí svedkovia, skončilo na streche na poli za Novými Zámkami v nedeľu ráno. Okrem troch mŕtvych, ktorí sedeli vzadu, sa ťažko zranila aj jeho spolujazdkyňa na prednom sedadle. "Vždycky tvrdil, že šoféroval. Nepopiera šoférovanie auta, je mu to veľmi ľúto, čo sa stalo," povedal Štefan Slováčik, právny zástupca obvineného.

Obvinený Alexander má viacero záznamov v registri trestov. Okrem marenia rôznych zákazov tam figuruje aj podvod. Podľa českých médií pod falošným menom obchodoval s kamiónmi plnými tovaru – akurát ich nezaplatil a zmizol. "Vyšetrovateľ vzniesol vodičovi obvinenie za prečin usmrtenia v súbehu s prečinom ublíženia na zdraví a bol podaný podnet na jeho vzatie do väzby," uviedla hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. "Môjho klienta zobrali momentálne do väzby z dôvodu obavy, že bude pokračovať v trestnej činnosti," ozrejmil Slováčik.

​K tomu, že v aute, s ktorým havaroval sa našli drogy, sa polícia zatiaľ nevyjadrila, nepriamo to ale potvrdil jeho právny zástupca. "Môj klient poprel, že by mu patrili nejaké drogy, ktoré sa našli pri prehliadke motorového vozidla a on, že drogy nikdy nebral, ani tieto drogy nepatrili jemu, nevie, odkiaľ sa tam zobrali," vyjadril sa Slováčik. Rovnakú odpoveď sme dostali aj pri otázke v súvislosti s drogami vo vzorke moču, ktorú mu odobrali po nehode. "Áno, môj klient sa k tomu vyjadril, že nevie, ako sa to mohlo stať, nepamätá si celý priebeh deja. Je v stave, v ktorom si nepamätá všetky detaily," dodal Slováčik. Obvinenému mužovi v prípade dokázania viny hrozí 7- až 12-ročné väzenie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy