Oblačno
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Mladíka s HIV už zadržali
Zdielať na
Krimi

Mladíka s HIV už zadržali

Zdroj: TV JOJ

Mladý Čech, nakazený vírusom HIV, je už v rukách polície

Trnava sa pred pár dňami ocitla v panike, mal tam údajne vyčíňať neznámy mladý muž, ktorý na jednej z diskoték vraj na jedného z návštevníkov preniesol  injekčnou striekačkou vírus HIV. Okrem toho, že mu údajne vpichol do tela nainfikovanú krv, vložil obeti do vrecka lístok s odkazom: "Už si aj ty HIV pozitívny".

Aj keď takýto prípad polícia poprela, mnohí Trnavčania zostali na smrť vystrašení. Českí muži zákona totiž v tom čase pátrali po Jakubovi, ktorý HIV mohol šíriť. Nebolo tak vylúčené, že by poplach v Trnave mohol spôsobiť on.

Šestnásťročný Jakub z Liberca sa živil ako prostitút v Prahe a mohol odísť na Slovensko. Jakub pred rokom a pol ušiel z výchovného ústavu v českom Chrastave a dostal sa medzi ľudí, ktorí sa živili "najstarším remeslom". Vírusom HIV, ktorým je nakazený, tak ohrozoval najmä homosexuálov.

Tí, čo sa vyľakali, si však dnes môžu pokojne vydýchnuť. Šestnásťročného Jakuba policajti už zadržali. Mladík sa ukrýval v jednej z ubytovní v Jablonci. Policajtov tam privolali k slovnej hádke, ktorá sa skončila i fyzickým útokom. A práve hľadaný Jakub tam figuroval ako svedok.

Dolapenie Jakuba komplikovalo najmä to, že sa vydával za svojho o tri roky staršieho brata Patrika a na preukázanie totožnosti používal aj jeho občiansky preukaz.  

Zdielať na

Najčítanejšie správy