Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Vážna dopravná nehoda na Liptove. Zasahovať musel aj vrtuľník
Zdielať na

Vážna dopravná nehoda na Liptove. Zasahovať musel aj vrtuľník

LIPTOV / Pod Donovalmi sa dopoludnia stala vážna dopravná nehoda. Po čelnej zrážke zostali v autách zakliesnení traja ľudia. Najvážnejšie zraneného vodiča prevážal do nemocnice v Banskej Bystrici vrtuľník.

Dve autá sa čelne zrazili neďaleko Korytnice. Stalo sa to v sobotu krátko pred 11-tou hodinou dopoludnia. "30-ročný vodič na vozidle Toyota Corolla pri schádzaní z Donovál smerom na Liptovskú Osadu prešiel z dosiaľ presne nezistených príčin do protismeru, kde došlo k zrážke s oprotiidúcim vozidlom," povedala hovorkyňa KR PZ Žilina Jana Balogová.

V ňom sa viezli dvaja muži. 24-ročného vodiča aj jeho spolujazdca uväznila vo vozidle po silnom náraze zdemolovaná karoséria. Rovnako ako vodič Toyoty Corolly aj oni boli pri vedomí a komunikovali. Pomocou hydraulického náradia ich vyslobodili ružomberskí hasiči. "Pri zrážke dvoch áut naše posádky na mieste ošetrili tri osoby, dve z nich s poraneniami dolnej končatiny," vyjadrila sa hovorkyňa záchrannej skupiny Jana Galera-Matúšová.

Najvážnejšie zranený bol vinník nehody. S poranenou hlavou, hrudníkom a nohou ho záchranári previezli na letisko v Liskovej. "Posádka ho odovzdala leteckým záchranárom, ktorí ho transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici," dodala Galera-Matúšová.

Dopravu pod Donovalmi usmerňovali takmer dve hodiny policajti. Autá striedavo púšťali jedným jazdným pruhom. Presné okolnosti nehody vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy