Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Išiel len popriať šťastný nový rok a skončil s otrasom mozgu. Hasiča mal napadnúť 17-ročný chlapec
Zdielať na

Išiel len popriať šťastný nový rok a skončil s otrasom mozgu. Hasiča mal napadnúť 17-ročný chlapec

KOKAVA NAD RIMAVICOU / Má dolámané všetky kosti na tvári. V takomto stave leží v nemocnici profesionálny hasič. V čase voľna ho počas silvestrovskej noci mal napadnúť 17-ročný chlapec. Polícia to zatiaľ bližšie nekomentuje.

Silný otras mozgu, vybité zuby - to sú zábery na dobitého muža. Ten už v banskobystrickej nemocnici absolvoval náročnú operáciu. Jeho zranenia sú veľmi vážne. "Čeľustné kosti polámané, dutiny polámané, nos zlomený, očné kosti. Všetky kosti na tvári, povedal primár, aké existujú, tak mal zlomené," vymenovala družka napadnutého hasiča.

Muža, ktorý 9 rokov pracuje ako profesionálny hasič, čaká niekoľkotýždňová až niekoľkomesačná PN. Napadli ho počas silvestrovskej noci. Boli dve hodiny po polnoci a nič nenasvedčovalo tomu, že začiatok nového roka sa pre Adriána skončí krvavo. On aj so svojou rodinou oslavoval Silvestra najskôr doma, potom sa vybrali na námestie. "Muž vyšiel s mojou sestrou na dvor, prešli cez hlavnú cestu a on tam zbadal dáku tlupu ľudí. Tak išiel za nimi, poprial tým babám šťastný nový rok," uviedla družka napadnutého hasiča. To sa ale nepáčilo jednému chlapcovi z partie a 38-ročný muž dostal náhle päsťou dve rany do tváre. Po silný úderoch padol na zem. "V tom dostal ešte kopačky do tvári. Potom sa otočil a rozbehol sa pred dom. Tu pustil ruky a striekala všade z neho krv," povedala družka. 

Partia mladých ľudí odišla. Záchranárov zavolali až príbuzní zraneného muža. "Nikto mu nepomohol, nikto ho nebránil. Oni si išli kľudne ďalej," poznamenala družka.

 Útočníkom by mal byť 17-ročný miestny chlapec. Stretli sme sa s jeho rodinou, a aj ich celá udalosť mimoriadne zasiahla. "Jednoducho náš chlapec pochybil, mal vypité. My sme sa im boli aj ospravedlniť, ale neboli doma," povedali členovia rodiny 17-ročného chlapca. Ich syn vraj nie je konfliktný, ani agresívny. V tú noc si vypil a na alkohol vraj nie je zvyknutý. "Si to zle vysvetlil náš chlapec, on si myslel, že on ich otravuje, alebo čo. A oni popíjali na ceste a ublížil mu. Viem, že oni sú na tom 100 razy horšie, ale nás to tak strašne mrzí," dodala rodina. 

"Vyšetrovateľ v Lučenci začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví a prečinu výtržníctva," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. Mladík (17) sa mal ku skutku priznať. Vyšetrovateľ mu zatiaľ obvinenie nevzniesol. "Nakoľko prebiehajú procesné úkony, podrobnejšie informácie nebudeme zverejňovať," dodala Mária Faltániová.

Ani záchranári to nemajú jednoduché. Mnohokrát schytajú aj od tých, ktorým pomáhajú:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy