Skoro jasno
13°
Bratislava
Valér
18.4.2024
Pri čelnej zrážke sa zranili traja ľudia. Žena, ktorú záchranári oživovali v sanitke, neprežila
Zdielať na

Pri čelnej zrážke sa zranili traja ľudia. Žena, ktorú záchranári oživovali v sanitke, neprežila

HOLICE / Pri nehode v katastri obce Holice sa čelne zrazili dve autá. Pri nehode sa zranili traja ľudia,záchranári sa zranenú ženu snažili v sanitke oživovať, avšak zraneniam podľahla.

Pri čelnej zrážke, ktorá sa stala približne o 9:00 ráno na ceste I/63 v smere do Dunajskej Stredy sa čelne zrazili dve autá. K nehode došlo, keď sa vodič na Seate Ibiza snažil predbiehať nákladné auto a prešiel do protismeru, pričom sa zrazil s oprotiidúcim autom. V tom čase sa s vodičom v aute nachádzala aj žena, ktorá utrpela vážne poranenia. "49-ročná žena utrpela veľmi závažné poranenia, ktoré ju ohrozovali priamo na živote. Záchranári ju museli resuscitovať, napojili ju na umelú pľúcnu ventiláciu a transportovali do nemocnice v Dunajskej Strede," uviedol Jozef Minár, hovorca operačného strediska ZZS. Záchranári sa jej snažili pomôcť priamo v sanitke, avšak svojim zraneniam podľahla. "49-ročná spolujazdkyňa z auta Seat po prevoze do nemocnice vážnym zraneniam podľahla," dodala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

​​Vozidlá po nehode skončili mimo cesty, ktorá je mokrá, hoci bola cestármi upravená už v ranných hodinách. "Ďalší zranení boli dvaja muži vo veku 40 a 53 rokov, ktorí utrpeli poranenie hrudníka, boli pri vedomí a takisto transportovaní do nemocnice v Dunajskej Strede," povedal Jozef Minár. "Obaja vodiči utrpeli zranenia, z ktorých sa budú liečiť približne do 6 týždňov. Presné príčiny a okolnosti nehody polícia zisťuje," dodala Mária Linkešová.

Vodič (53) pri dychovej skúške na alkohol nenafúkal, 40-ročnému vodičovi z Popradu pre zranenia nemohli dať policajti fúkať, preto mu bol nariadený odber krvi. "Polícia apeluje na vodičov, aby život a zdravie mali na cestách prednosť pred niekoľko minútovým meškaním. Lepšie je stratiť pár minút v živote ako život za minútu. Nezabudnite, na cestách ide o život," dodala Mária Linkešová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy