Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Desiatky dobrovoľníkov prehľadávali lesy pri Senici. Polícia prosí o pomoc pri hľadaní 43-ročného Milana
Zdielať na

Desiatky dobrovoľníkov prehľadávali lesy pri Senici. Polícia prosí o pomoc pri hľadaní 43-ročného Milana

SENICA / Desiatky dobrovoľníkov v nedeľu prehľadávali lesy pri Senici v časti Dolné Suroviny. Hľadali 43-ročného muža. Poslednú stopu majú zo štvrtka. Ak by ste vedeli, kde sa nezvestný muž nachádza kontaktujte prosím políciu na čísle 158.

Milan ešte v pondelok 18. novembra odišiel z bytu v Senici, kde býval aj so svojou priateľkou. Odvtedy sa nikomu z príbuzných neozval. Tí ho neúnavné hľadajú. "Prosíme ho, aby sa vrátil domov, keď toto zbadá, že ho máme veľmi radi," uviedol otec Milan Morávek st.

Ani týždeň po jeho zmiznutí nestrácajú nádej. Dobrovoľníci z viacerých organizácii sa pustili do prehľadávania ďalšej lokality. Prehľadávali pešo, štvorkolkami i so psami. Prehľadávali lesy aj staré opustené budovy. Úsek by mal byť cca 4-4,5 km dlhý a 1000 metrov široký. Zhruba takých 60 ľudí ide prehľadávať les.

Milan je nezvestný už siedmy deň. Vo štvrtok ale prišla dobrá správa. V blízkosti železničnej stanice pri opustenej budove ho videl rušňovodič. Dokonca sa s ním rozprával. "Ešte povedal Milan Morávek a ten rušňovodič ho nemal odkiaľ poznať, ani si vymyslieť to meno," povedal otec. Dobrovoľníci sa preto rozdelili aj jedna časť išla aj popri trati. Pozerali sa za každý krík do každej odvodňovacej rúry, či šachty. Nezvestný Milan nechal doma doklady aj mobilný telefón, čo ešte viac komplikuje jeho hľadanie. "43-ročný Milan je 182 cm vysoký, plnoštíhlej postavy, má tmavé krátke vlasy a modré oči," hovorkyňa KR PZ Trnava Mária Linkešová. 

Naposledy mal oblečené pracovné oblečenie a červenú bundu. Po mužovi už v priebehu týždňa pátrala aj polícia. Tá v súčasnosti preveruje aj rôzne získané informácie. Napríklad, že by sa mohol nachádzať v protialkoholickej liečebni. Ani táto informácie sa zatiaľ nepotvrdila. Práve jeho častejšie popíjanie najmä otec najviac pripisuje dôvodu jeho náhleho odchodu z domu. Inak si to totiž nevie vysvetliť. "Snáď len potrebuje nejak reštartovať hlavu alebo čo. Neviem si to vysvetliť," dodal Milan Morávek st.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy