Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Mladík tvrdí, že policajt ho počas výsluchu dve hodiny bil
Zdielať na
Krimi

Mladík tvrdí, že policajt ho počas výsluchu dve hodiny bil

Zdroj: SITA

Novomestský okresný súd dnes vo veci policajta Petra B., ktorý mal pri výsluchu biť maloletého chlapca, nerozhodol.

Ako dnes Lukáš Pagáč uviedol, na policajnú stanicu sa v čase, keď sa mal incident stať, dostal z toho dôvodu, že jeho susede niekto ukradol 36.000 Sk (1195 eur). Kvôli výsluchu pre neho prišiel obvinený policajt, ktorý ho podľa jeho slov počas vypočúvania dve hodiny doslova mlátil. "Potom ma vyhodil, že mám ísť domov. Nespísal žiadny protokol," zaspomínal si na udalosť. Ďalej tvrdil, že policajt ho udieral vyrezávanou palicou a hlavu mu trieskal o stenu.

"Bolela ma hlava v ten deň, mal som červené lýtka. Modriny na nohách na druhý deň. Nemám rád toho policajta, mal už aj v minulosti nejaké problémy so zákonom. A myslím si, že kto ho takto pozná z Myjavy, tak sa mu radšej vyhne," zdôraznil Pagáč. Podľa jeho slov bol v čase incidentu s policajtom v miestnosti sám a chcel od neho priznanie, že peniaze susede zobral on. "Ja som nič neurobil, bol som celú dobu ticho. Potom, ako ma vyhodil, som o tom prípade viac nepočul," uviedol. V tom čase mal dnes už 20-ročný mladík 14 rokov.

Policajt Peter B. akúkoľvek vinu dôrazne popiera. "Som nevinný," zdôraznil. Podľa jeho slov je celá obžaloba absolútny výmysel. Tvrdí, že mladíka, ktorý ho vinní z bitky počas vyšetrovania, v minulosti usvedčil z krádeže 100.000 Sk (3319 eur). "Zaistil som mu 15 vecí, trestnú činnosť nepopieral. Musel som to odložiť, nakoľko bol maloletý," uviedol Peter B.

Vysvetlil, že neskôr vyšetroval krádež 36.000 Sk (1195 eur), kde Pagáča vyťažoval, ale jeho vina sa mu nepodarila preukázať. "Toto, čo je dnes na súde, to je všetko len na mňa nahraté. Neviem, čo tu robím," zdôraznil. Dodal, že celá situácia je len vykonštruovaná spoločne s ďalším mužom, ktorý cíti nevraživosť voči všetkým policajtom.

Čo sa vlastne stalo pred šiestimi rokmi?

Obžalovaný Peter B. mal podľa obžaloby 19. júna 2002 v miestnosti stálej služby Obvodného oddelenia Policajného zboru Myjava, po predchádzajúcom predvedení poškodeného, v tom čase maloletého, pri jeho následnom vyťažovaní ku krádeži peňažnej hotovosti opakovane udierať drevenou vyrezávanou palicou po stehnách a približne sedemkrát mu udrieť hlavu o stenu. V tomto konaní mal pokračovať striedavo asi dve hodiny, čím mal poškodenému spôsobiť krvné podliatiny na stehnách nôh a bolesti hlavy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy