Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Špecializovaný trestný súd rozhodol. Trojica obvinená pre vraždu Kuciaka zostáva vo väzbe
Zdielať na

Špecializovaný trestný súd rozhodol. Trojica obvinená pre vraždu Kuciaka zostáva vo väzbe

PEZINOK/BRATISLAVA / V stredu rozhoduje sudkyňa Špecializovaného trestného súdu rozhodovať, či Alenu Zsuzsovú, Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa ponechá alebo neponechá vo väzbe po podaní obžaloby prokuratúrou na súd. O väzobnom stíhaní Miroslava Marčeka, Tomáša Szabóa a Aleny Zsuzsovej začal súd rozhodovať o 12:30 na neverejnom pojednávaní.

Trojica obvinená v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka, konkrétne Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček, ostáva aj po podaní obžaloby na súd vo väzbe. Rozhodol o tom v stredu na neverejnom zasadnutí Špecializovaný trestný súd v Pezinku.

Médiám informáciu potvrdil prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry s tým, že Alena Zsuzsová a Tomáš Szabó proti rozhodnutiu podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd SR.

Na pojednávanie ako prvý prišiel obžalovaný Miroslav Marček. Krátko po ňom aj Tomáš Szabó a Alena Zsuzsová. Tá si pri eskorte kukláčmi do pojednávacej miestnosti zakrývala tvár. 

​Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Vladimír Turan podal žalobu pre vraždu na Špecializovaný trestný súd v Pezinku 21. októbra 2019. Presne rok a osem mesiacov od vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. 

Obžalovaný je aj Kočner 

Medzi obžalovanými z vraždy novinára a jeho snúbenice je aj Marian Kočner. O jeho väzobnom stíhaní súd nerozhoduje, keďže Kočner je vo výkone väzby pre mediálnu známu kauzu falšovania miliónových zmeniek.

Z tohoto dôvodu sa ho stredajšie konanie pred súdom netýkalo. Zoltána Andruskóa vyšetrovatelia vyňali na samostatné konanie. 

Alena Zsuzsová sa už tradične nevyjadrila, v ozbrojenom sprievode si rovnako ako pred procesom opäť skrývala tvár: 

​Obžaloba zahrnula aj vraždu kollárovského podnikateľa

​V obžalobe proti štvorici je zahrnutých šesť skutkov, vrátane vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej a tiež vraždy kollárovského podnikateľa Petra Molnára z roku 2016.

V prípade uznania viny hrozí obvineným trest 25 rokov alebo doživotie.

Jána Kuciaka a jeho partnerku zastrelili vo februári 2018 v ich dome v obci Veľká Mača pri Galante. 

Na pojednávanie o väzobnom stíhaní obžalovaných z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej už prišli advokáti Szabóa a Marčeka, vyjadria sa však až po rozhodnutí: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy