Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Policajti našli bezvládne telo muža s bodnou ranou. Zranenia si údajne nespôsobil sám
Zdielať na

Policajti našli bezvládne telo muža s bodnou ranou. Zranenia si údajne nespôsobil sám

Archívna reportáž

ŽELEZNÁ BREZNICA / Kriminalisti už od rána vyšetrujú prípad v obci Železná Breznica. V dome našli bezvládne telo staršieho muža s bodnou ranou. Podľa lekára si muž zranenia nespôsobil sám.

Hrozivý nález v Železnej Breznici, smrť 70-ročného starého mládenca je pre miestnych šokom. V kaluži krvi, so smrteľným poranením v oblasti hrudníka ho v sobotu ráno našiel jeho známy. Antona, ktorý žil vo veľkom rodičovskom dome sám, musel niekto napadnúť v noci, susedia ho ešte deň predtým videli. "Dnes dopoludnia našli v dome mŕtvolu 70-ročného muža s bodným poranením hrudníka," potvrdila hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica, Mária Faltániová.

Miesto činu obsadili krajskí aj okresní kriminalisti a vyšetrovatelia. Celé okolie domu uzavreli a ohradili policajnými páskami, všetko prehľadali. "Na mieste bola vykonaná obhliadka miesta činu a stále prebiehajú ďalšie procesné úkony," informovala Mária Faltániová. V rukách majú vraždenú zbraň, v dome našli zakrvavený nôž.

Susedia o nebohom hovoria iba v dobrom. Starý mládenec prežil v Železnej Breznici celý život. S kamarátmi chodieval na pivo, no v posledných dňoch si nikto nič podozrivé nevšimol. "Dobrý bol, neoženil sa, ale dobrý bol. Pri pive a pri poháriku sa kamaráti nájdu vždy, on zvykol aj zaplatiť ostatným," povedal sused.​

Policajti počas dňa vypočuli viacero ľudí, či mohol byť medzi nimi aj prípadný páchateľ, ale polícia zatiaľ nezverejnila. "V prípade bola nariadená súdna pitva, vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie ešte nie je možné poskytnúť ďalšie informácie," dodala Mária Faltániová.

V prípade obvinenia z vraždy v Hlohovci padlo obvinenie:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy