Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nehoda sanitky a auta. Záchranári prevážali bábätko v inkubátore
Zdielať na

Nehoda sanitky a auta. Záchranári prevážali bábätko v inkubátore

BRATISLAVA / Predčasne narodené, iba 800-gramové bábätko, prevážali záchranári v inkubátore na špecializované pracovisko na bratislavské Kramáre. Sanitka však narazila do auta a začal sa boj o život. Otcom novonarodeného dievčatka je známy tréner Martin Šmahel. Pri nehode sa celkom zranilo až 7 ľudí.

K dopravnej nehode sanitky a dvoch osobných áut došlo v piatok krátko pred poludním na Panónskej ceste v Bratislave. Sanitka mala namierené z Antolskej do detskej nemocnice na Kramároch, kde sa mali na špecializovanom pracovisku o predčasne narodené bábätko postarať. Dieťatko malo po pôrode len niečo cez 800 gramov. So zapnutými majákmi išla sanitka v autobusovom pruhu po Panónskej ceste. V križovatke so Šefčenkovou sa zrazila s X5-tkou, ktorá v tom čase na zelenú odbočovala smerom k čerpacej stanici. Vodička si rozbehnutú sanitku na majákoch pravdepodobne nevšimla. Po zrážke ešte SUVčko vrazilo do Citroënu, na ktorom vodič stál na červenej.

V Sanitke sa pri nehode zranil aj novorodenec, ktorého prevážali v inkubátore. Po nehode dieťatko museli záchranári oživovať. Otcom malého dievčatka je známy fitnes tréner Martin Šmahel. "Prijímací lekár nám tvrdil, že bola stabilizovaná. Išla na zákrok, ktorý mal vyriešiť vnútorné procesy, ale dostali sme informáciu, že ju museli oživovať v sanitke po nehode. Takže to nepočuje rád žiaden rodič," povedal krátko po nehode Šmahel.

Podľa informácií TV JOJ jedna členka záchranárskej posádky si zlomila ruku. Druhá mala poranenú tvár, no napriek zraneniam novorodeniatko ihneď ratovali a na mieste sa im ho podarilo oživiť. "Pri transporte novorodenca v Bratislave sa zranili dvaja zamestnanci Národného ústavu detských chorôb. Napriek tomu, že sami utrpeli zranenie, sa v prvom rade sa postarali o dieťa, ktoré je v súčasnosti v starostlivosti našich lekárov," uviedla hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická. 

"Boli sme pri nej, a teraz by mal prebiehať zákrok kvôli ktorému tam pôvodne išla. Čakáme na telefonát, kedy nám oznámia stav a my teda dúfame, že bude teda pozitívny a že sa to podarí," dodal Šmahel.  Hasičská jednotka vykonávala na vozidlách protipožiarne opatrenia. "Dychová skúška vodičov účastných na dopravnej nehode požitie alkoholu vylúčila. Škoda spôsobená dopravnou nehodou bola predbežne vyčíslená na 60 000 eur. Okolnosti tejto dopravnej nehody ako aj miestu zavinenia objasňujú policajti odboru dopravných nehôd. Do vyšetrovania bol prizvaný aj súdny znalec z dopravy," informovala hovorkyňa bratislavskej polície Lucia Mihalíková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy