Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Generálna prokuratúra žiada prísnejší trest pre Juraja Hossua
Zdielať na

Generálna prokuratúra žiada prísnejší trest pre Juraja Hossua

BRATISLAVA / Generálna prokuratúra Slovenskej republiky žiada preskúmať trest pre Juraja Hossua, ktorého súd uznal vinným zo zabitia Filipínca Henryho Acordu. Hossua odsúdili na trest šesť rokov vo väzení s minimálnym stupňom stráženia a na protialkoholické liečenie.

"Generálna prokuratúra Slovenskej republiky preskúmala trestnú vec a uložila krajskej prokurátorke v Bratislave podať odvolanie proti výroku o treste pre neuloženie prísnejšieho trestu," uviedla hovorkyňa Generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. 

Na ťahu bude teraz bratislavský krajský súd, ktorý rozhodne o tom, či trest pre obžalovaného útočníka bol primeraný alebo nie. Okrem toho rodina obete si požiadala aj o odškodné. O tom sa bude rozhodovať v samostatnom civilnom konaní.

Juraj Hossu si trest vypočul 14. mája. Súd ho odsúdil na trest odňatia slobody na šesť rokov, s minimálnym stupňom stráženia. 

​V úvode pojednávania požiadal právny zástupca obvineného, aby mohol jeho klient predstúpiť pred senát a podať vyhlásenie. Súd mu vyhovel a obžalovaný pred súdom vyhlásil, že je vinný. "To, čo sa stalo, ma nesmierne mrzí. Konal som v nevedomosti. Chcem sa ospravedlniť Henryho rodine, najmä jeho mame, ktorej by som samozrejme pomáhal finančne aj keby to nenariadil súd, keď raz opustím brány väzenia. Žiaľ, neviem vrátiť čas. Som si plne vedomý toho, čo som spôsobil. Svoj trest prijmem a rovnako sa ospravedlňujem aj mojej rodine, ktorej som spôsobil veľké trápenie," povedal Hossu.

Pôvodne mu za zabitie hrozilo 7 až 10 rokov. Pred súdom urobil vyhlásenie o tom, že je vinný. Súd preto už nemal dôvod pokračovať vo výsluchoch svedkov a vyniesol rozsudok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy