Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Muž sa mal starať o dievčatá, ktorým umrela matka. Podľa obžaloby ich zneužíval
Zdielať na

Muž sa mal starať o dievčatá, ktorým umrela matka. Podľa obžaloby ich zneužíval

ŽILINA / Na Okresnom súde v Žiline sa začal proces so 47-ročným mužom z Dolného Kubína, ktorý čelí obžalobe za sexuálne násilie a pokus o znásilnenie, za čo mu hrozí až 20 rokov väzenia. Tento vysokoškolsky vzdelaný a ženatý muž sa mal svojich trestných činov dopustiť na štyroch maloletých dievčatách. Upozorňujeme, že video v článku nie je vhodné pre maloletých divákov.

Inžiniera (47) z Oravy priviezli na žilinský súd z vyšetrovacej väzby, kde sedí takmer rok. Obžalovaný je za to, že nútil k rôznym sexuálnym praktikám mladučké dievčatá, o ktoré sa staral spolu so svojou manželkou, pretože im zomrela mama. Na svoje zvrhlé chúťky mal pritom využívať čas, keď bola jeho žena v práci, alebo dokonca v kostole. "Viackrát pri uspávaní v detskej izbe na posteli ich chytal pod oblečením v oblasti pŕs," uviedla prokurátorka. 

Podľa obvinenia to ale zďaleka nebolo všetko. Keď prokurátorka čítala obžalobu, hovorila aj o ďalších praktikách, ktoré si mal on sám od detí vyžadovať. Lenže vzhľadom na nechutnosti, ktorých sa mal dopustiť, nie je možné medializovať konkrétne podrobnosti tohto citlivého prípadu.
"Taký čin spáchal závažnejším spôsobom konania, využitím tiesne, neskúsenosti, odkázanosti a podriadenosti na chránenej osobe - dieťa - blízka osoba a spôsobil im ťažkú ujmu na zdraví," pokračovala prokurátorka. 

Podľa obžaloby dievčatá utrpeli psychickú traumu. Mário ale v súdnej sieni tvrdil, že on im predsa neublížil. "Obhajoba namieta žalované konanie tak po skutkovej stránke ako aj po právnej kvalifikácii," oponuje obhajkyňa obžalovaného muža. "Podľa mňa tu ide skôr o sexuálne zneužívanie a nie sexuálne násilie, z ktorého som obžalovaný," doplnil obžalovaný muž.

V súvislosti s týmto prípadom policajti z Dolného Kubína vedú aj ďalšie vyšetrovanie. "47-ročný Mário čelí obvineniu zo zločinu výrobu detskej pornografie," dodal Radko Moravčík, hovorca KR PZ Žilina. Muža z Oravy teda zrejme čaká ďalší súdny proces.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy