Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ministerka Saková sa vyjadrila k útoku žieravinou: Som šokovaná, polícia to musí objasniť
Zdielať na

Ministerka Saková sa vyjadrila k útoku žieravinou: Som šokovaná, polícia to musí objasniť

NOVÉ ZÁMKY / Ráno o pol šiestej prijala polícia v Nových Zámkoch oznámenie, že na Nábrežnej ulici poliala neznáma osoba 39-ročnej žene tvár neznámou žieravinou. Žena bola na rannej prechádzke so psom. Podľa zdroja TV JOJ na následky zranení zomrela. Informáciu už potvrdila aj polícia.

Tridsaťdeväťročná žena si po útoku sama privolala pomoc. "Môžeme potvrdiť, že sme na tiesňovú linku 155 obdržali výzvu so žiadosťou o pomoc žene, ktorú údajne niekto oblial žieravinou a pálila ju tvár. Vyslali sme k nej bezodkladne záchranárov, ktorí ju po ošetrení previezli do nemocnice," povedala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Žieravinou útočník nič netušiacej žene polial tvár a ruku. Nevedno, či si ho stihla všimnúť, nie je vylúčené ani to, že ho možno aj poznala. Jej plánovaný prevoz z novozámockej nemocnie na vyššie pracovisko sa už neuskutočnil. "Žieravina spôsobila ťažké poranenie s následným zlyhaním životných funkcií vedúcim k úmrtiu," uviedol hovorca fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch Ivan Podolský. 

Polícia podľa informácií zdroja TV JOJ hľadala v súvislosti so zločinom v Komárne bývalého partnera nebohej ženy. V dome, kde je aj sídlo ich spoločnej firmy ho nenašli, aj keď susedia ho vo štvrtok videli na ulici. "Vyšetrovateľ Odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre, ktorý vyšetrovanie prevzal, už začal trestné stíhanie vo veci pre zločin zabitia," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková.

K prípadu sa na sociálnej sieti vyjadrila aj ministerka vnútra Denisa Saková. "Som šokovaná z tohto útoku v Nových Zámkoch. Polícia musí vyvinúť maximálne úsilie, aby prípad objasnila," uviedla.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy