Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rušný deň pre hasičov. Zachraňovať museli pílu a aj faru
Zdielať na

Rušný deň pre hasičov. Zachraňovať museli pílu a aj faru

SPIŠSKÁ BELÁ / Hasiči pod Tatrami museli dnes popoludní súbežne zasahovať na dvoch miestach. Horela izba na farskom úrade vo Veľkej Lomnici a plamene pohltili aj pílu v obci Strážky. Pri požiaroch sa našťastie nikto nezranil.

Horela podkrovná izba, v ktorej mal bývať kňaz. V čase požiaru v nej našťastie nikto nebol. "Požiar sa nachádzal len v tej miestnosti, pozalievali sme ju. V spodnej časti bola garáž a kotolňa, ktorú sme zachránili a vozidlo odtlačili preč," uviedol Dušan Zwick, veliteľ zásahu OR HaZZ Kežmarok. Popradskí a kežmarskí hasiči zasiahli tak, aby sa požiar ďalej nešíril. 

Medzitým prijali ďalšie hlásenie. "Nahlásený bol požiar píly," povedal Dušan Zwick. Ďalší hasiči sa preto ponáhľali do obce Strážky. Svedkovia si najprv všimli stúpajúci dym. "Najprv tu bol len dym a potom to bolo behom sekundy v plameňoch," povedal svedok. 

Aj tam sa hasiči snažili plamene uhasiť. Jednoduché to ale nebolo, vybuchovali propánbutánové fľaše. "Po príchode na miesto vybuchli dve fľaše, takže sme sústredili pozornosť na tie miesta," potvrdil veliteľ zásahu Peter Brutovský. 

Domy v okolí hasiči uchránili, ale píla aj tak zhorela do tla. Majiteľovi pred očami zhorelo jeho živobytie a zatiaľ nie je jasné, prečo horieť začalo. 

Pozrite si aj reportáž o nebezpečných plameňoch, ktoré ohrozovali rodinné domy:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy