Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Nehoda kamiónu a osobného auta. Vozidlá po náraze zachvátili plamene
Zdielať na

Nehoda kamiónu a osobného auta. Vozidlá po náraze zachvátili plamene

HORNÁ LEHOTA / Vážna nehoda v sobotu poobede ochromila dopravu na hlavnom ťahu do Poľska. Na medzinárodnej ceste R3 sa zrazilo osobné auto s kamiónom. 46-ročný muž z Oravy bol na mieste mŕtvy.

"Najskôr bolo vidieť kúdol dymu dosť čierneho a začalo to horieť, začalo to strieľať okná a začali strieľať pneumatiky. Začal horieť náves, ľudia sa radšej od toho vzdialili a čakali na príchod hasičov," opísal situáciu vodič autobusu. Tragická nehoda sa stala na rýchlostnej ceste R3 pri Sedliackej Dubovej. Osobné auto vošlo pod kamión a obe vozidlá začali horieť. "Priamy účastník nehody mi povedal, že osobné auto sa rotáciou dostalo pod náves," dodal vodič autobusu. 

Nikto netuší prečo 46-ročný vodič osobného auta prešiel do protismeru. "Vodič (46) osobného auta z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde došlo k bočnej zrážke s oprotiidúcim kamiónom. V dôsledku nárazu vozidla do palivovej nádrže kamiónu, došlo k vznieteniu vozidiel." informovala Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. "Na mieste udalosti bolo nutné začať s hasiacimi prácami na kamióne, šofér bol v opatere rýchlej zdravotnej služby, na mieste zasahovala jednotka DHaZ Sedliacka Dubová," dodal Peter Dúha, veliteľ zásahu ORHaZZ Dolný Kubín.  

Vodičovi osobného auta už nik nedokázal pomôcť, bol na mieste mŕtvy. Zraneného vodiča z kamiónu previezla sanitka do dolnooravskej nemocnice.

Pre nehodu bola rýchlostná cesta uzavretá na viac ako dve hodiny a doprava bola presmerovaná po starej ceste.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy