Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Požiar v Gaderskej doline hasili hasiči aj tretí deň. Pokračovať budú aj v pondelok
Zdielať na
Krimi

Požiar v Gaderskej doline hasili hasiči aj tretí deň. Pokračovať budú aj v pondelok

Zdroj: Facebook/Prezídium HaZZ

MARTIN / V katastri obce Blatnica v okrese Martin už tretí deň hasia hasiči požiar lístia a koreňového systému, ktorý vypukol v Gaderskej doline. Hasičom komplikuje prácu veľmi nedostupný a ťažký terén. Doposiaľ zasiahol požiar plochu asi 5,5 hektárov.

Hasičom sa celé požiarisko s rozlohou 500 x 500 metrov podarilo obkopať, na mieste vytvorili diaľkovú dopravu vody s dĺžkou 1100 metrov s prevýšením 300 metrov. Na mieste stále zasahujú hasiči z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina ZÁPAD, STRED a VÝCHOD, príslušníci z HS v Martine a zo Záchrannej brigády v Žiline a dobrovoľní hasiči z obcí Blatnica, Mošovce, Záturčie, Ďanová, Kláštor pod Znievom a Priekopa. Po zotmení budú hasebné práce pokračovať opäť v pondelok.

Hasiči majú požiar pod kontrolou a zatiaľ ďalej sa nerozširuje. V sobotu boli na hasenie pripravené dva vrtuľníky, no z dôvodu nepriaznivého počasia nakoniec nevzlietli. Vzhľadom na to, že počasie bolo v nedeľu priaznivejšie, nad oblasťou už zasahoval vrtuľník Letky ministerstva vnútra.

Na požiarisku vybudovali jazierkový systém s dopravným vedením. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy