Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kukláči si v Nitre posvietili na pozemkovú mafiu. Systém podvodu mali premyslený
Zdielať na

Kukláči si v Nitre posvietili na pozemkovú mafiu. Systém podvodu mali premyslený

NITRA / Elitní policajti finančnej polície zasahovali v utorok ráno v Nitre a okolí. Súvisela s pozemkovou mafiou. Organizovaná skupina bez vedomia vlastníkov predávala a prepisovala nehnuteľnosti. Používali falošné doklady. Biznis im prekazila finančná polícia. V putách podľa informácií televízie JOJ skončilo až 7 ľudí.

Do niekoľkých domov v Nitre a okolí vtrhli kukláči. Zasahovali napríklad aj v časti Zobor. "Ráno o 4:45 kukláči rozbili dvere na dome a kričali polícia, polícia ," opísal priebeh zásahu sused. Susedia tvrdia, že v dome žije muž so ženou a dvomi deťmi.

​Prehľadávali aj autá zaparkované pred domom. Počas akcie zadržali ešte ďalších sedem osôb. Vyšetrovateľ už šiestich obvinil z podvodu. Do akcie bolo nesadených 81 policajtom a spolu prehľadali 12 nehnuteľností.

Organizovaný zločin

Obvinení pracovali organizovane a každý v skupine mal svoju úlohu. Najskôr si vyhliadli nehnuteľnosti vhodné na predaj. Pozemková mafia, si potom zabezpečila osobné údajne vlastníkov. Následne ponuku na predaj zverejňovali formou inzercie na internete. Išlo o nehnuteľnosti v Nitrianskom okrese. Všetko sa dialo bez vedomia skutočných majiteľov.

Ďalší z členov pozemkovej mafie mal na starosti vyhotovenia kúpnych zmlúv na falošné občianske preukazy. Doklady im dokonca osvedčil aj notár. Jeden z podvodníkov pred záujemcami o kúpu vystupoval ako sprostredkovateľ alebo realitný maklér. Dôveryhodnosť v jednom prípade zvýšili aj tým, že nehnuteľnosť previedli na člena skupiny, ktorý potom vystupoval ako vlastník.

"Doposiaľ zadokumentovanou trestnou činnosťou mali spôsobiť v štyroch prípadoch škodu 600 tisíc eur, no naďalej preverujeme ďalšie nehnuteľnosti," informuje hovorca policajného prezídia Michal Slivka. Obvineným v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. 

Polícia zverejnila video zo zásahu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy