Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Nehoda na D2 ochromila dopravu. Muž skončil po zrážke vo vážnom stave
Zdielať na

Nehoda na D2 ochromila dopravu. Muž skončil po zrážke vo vážnom stave

MALACKY / Dopravná nehoda dodávky a nákladiaka na niekoľko hodín ochromila dopravu na diaľnici D2 v smere do Bratislavy. Na mieste sa zranilo niekoľko osôb, pričom dve utrpeli vážne zranenia. Polícia uzavrela na niekoľko hodín celý úsek D2 zo smeru Malacky.

Krátko pred pol piatou ráno došlo k nehode dvoch dodávok na diaľnici D2 v smere z Malaciek do hlavného mesta. Na mieste sa zranilo 6 osôb, z toho dvaja veľmi vážne. Vodič nákladiaka Mercedes Sprinter s maďarskou ŠPZ narazil, zatiaľ z neznámych príčin, do dodávky pred ním. Dodávka Opel, v ktorej sa viezlo šesť ľudí, skončila po náraze v priekope. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. 

​Hasiči po príchode museli cestujúcich vyslobodzovať pomocou hydraulického náradia a vozidlá okamžite zabezpečili proti vzniku požiaru. Záchranári poskytli zraneným predlekársku prvú pomoc. Posádku z Opla okamžite previezli nemocníc. "Najťažšie zranený bol asi 40- ročný muž, ktorého transportovali a napojili na umelú pľúcnu ventiláciu v nemocnici na Antolskej. Ďalší traja boli transportovaní do univerzitných nemocníc v Bratislave, a dvoch previezli do Malaciek," uviedol hovorca operačného strediska záchranárov Jozef Minár. 

"Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholu u vodiča dodávky značky Mercedes vylúčené, na zistenie prítomnosti alkoholu u vodiča dodávky Opel, bol nariadený odber krvi," dodala hovorkyňa KR PZ Lucia Mihalíková. 

Polícia spolu s NDS úplne uzavrela diaľnicu D2 Národná diaľničná spoločnosť odporúča obchádzku cez Lozorno a Stupavu po starej ceste. Následne okolo 9:00 polícia sprejazdnila ľavý pruh a na miesto bola privolaná odťahová služba.

Pozrite si reportáž o zrážke osobného auta s vlakom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy