Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Z pokojnej rybačky tragédia. Dvaja rybári prišli o život
Zdielať na

Z pokojnej rybačky tragédia. Dvaja rybári prišli o život

KOŠICE / V rekreačnej oblasti Anička zasahuje polícia. Dvaja rybári sa vybrali na rybačku, počas ktorej sa jeden zošmykol do vody. Druhý z rybárov sa mu snažil pomôcť, avšak pri záchrane sám prišiel o život.

Trojica mužov chytala ryby sediac na múriku. Jeden z nich sa náhle pošmykol a spadol do vody. Kamarát neváhal a skočil za ním. Tretiemu rybárovi neostávalo iné ako volať o pomoc, nevie totiž plávať. "Dve osoby boli pod vodou, Údajne jeden druhého zachraňoval, šmykol sa do vody. Tretí rybár, ktorý s nimi komunikoval nevedel plávať, takže im žiaľ nevedel pomôcť. A ich dvoch stiahlo pod vodu," opísal udalosti svedok nehody.

Svedkovia nešťastia ihneď privolali pomoc, na mieste už boli o pár minút všetky záchranné zložky. Mužom sa pokúšali pomôcť aj ďalší rybári a náhodní okoloidúci, obaja sa ale o krátku chvíľu stratili pod hladinou Hornádu.

​Jedného rybára napokon z vody vytiahol muž, ktorý chytal ryby na opačnom brehu, neváhal a skočil do vody pomáhať topiacemu sa mužovi. "Snažil sa , skočil po nich, ale už ich nemohol zachrániť, lebo boli dole hlavou boli možno až päť minút," povedal svedok. 

Ďalšieho rybára prúd zaniesol až pod most, z vody ho vytiahol jeden z policajtov. "Počas nášho príchodu boli dve topiace sa osoby z vody vytiahnuté pod dohľadom záchranky," informoval Tomáš Figura, veliteľ zásahu. "Išlo o dvoch mužov, utopených rybárov vo veku 52 a 64 rokov, bohužiaľ stav bol už nezlučiteľný so životom," dodal Juraj Sýkora z košickej záchranky.

Na miesto nešťastia prišiel aj obhliadajúci lekár, ktorý nariadil vykonať zdravotno-bezpečnostnú pitvu. Policajti okolie uzavreli a prípad vyšetrujú.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy