Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Polícia vyšetruje vraždu. Žena našla na dvore svojho mŕtveho muža
Zdielať na

Polícia vyšetruje vraždu. Žena našla na dvore svojho mŕtveho muža

SEREĎ / V Seredi v sobotu popoludní zomrel po strelnom poranení 57-ročný muž. Jeho manželka ho našla s prestrelenou hlavou v záhrade. Polícia skutok vyšetruje ako vraždu.

K usmrteniu došlo ešte pred šestnástou hodinou, v tomto rodinom dome, na Cukrovarskej ulici v Seredi. "Vyšetrovateľ začal vo veci trestné stíhanie vo veci vraždy. Polícia naďalej vykonáva vo veci procesné úkony, ktoré v tejto chváli nie je možné bližšie špecifikovať, preto ďalšie informácie poskytneme neskôr," uviedla Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ Trnava. 

Manželia prišli do domu, ktorý využívajú len počas víkendu a cez sviatky. Mária bola unavená, tak si išla hneď ľahnúť. "Tak som si vonku na húpačke vzadu na dvore ľahla a zaspala som. A tuším do pol štvrtej som spala. Potom som sa zobudila a hovorím, že je pol štvrtej, zaspala som ako poleno. A pozerám, vytiahla som z vrecka telefón a tam som našla správu, že či si dám kávu, lebo my si tak zvykneme, keď je on vnútri, že mi tak napíše, že či si dám kávu, keď robí. Som si myslela, že spí v kuchyni. Nebol tam, neležal tam. Tak som išla von a kričím, že Jano kde si? Jano, kde si?" opísala situáciu Mária Sekerová, manželka nebohého muža.  

Manžela našla pod stromom, z ktorého sa pravdepodobne snažil zozbierať úrodu. "Som si myslela, že spadol na železo, že sa prepichol, že si líce vytrhol, alebo čo. A už bol mŕtvy. Ja som spala, nič som nepočula, ani tí psi neštekali," dodáva so smútkom manželka. 

"Môžem potvrdiť zásah záchranárov, žiaľ mužovi už nedokázali pomôcť. Utrpel fatálne poranenia, ktorým na mieste podľahol," objasnila Alena Krčová, hovorkyňa OS ZZS SR. "Lekár, čo robil obhliadku, povedal, že zozadu bol strelený, preto mal toto celé vytrhnuté. Tak ja neviem, že čím ho strelil, ja som sa už nemohla ísť viac na to pozrieť, lebo keď som ho našla, bol celý vykrvácaný. Ja som si myslela, že na nejakú tyč spadol, ale nie, že to po ňom strieľali," dodáva manželka zosnulého. 

Ohliadajúci lekár, ktorý bol na mieste, nariadil súdno-znaleckú pitvu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy