Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Nepočujúci cyklista zrážku s vlakom neprežil. Rušňovodič jej nedokázal zabrániť
Zdielať na

Nepočujúci cyklista zrážku s vlakom neprežil. Rušňovodič jej nedokázal zabrániť

NOVÉ ZÁMKY / Mladý muž prechádzal cez železničné priecestie, keď ho zrazil vlak. Bol na mieste mŕtvy. Tragédia sa stala vo štvrtok večer na nechránenom železničnom priecestí v obci Kmeťovo. Mladík bol nepočujúci.

K zrážke došlo na priecestí bez závor a zvukovej výstražnej signalizácie. Dvadsaťsedemročný Tomáš išiel na bicykli okolo 20 hodiny, podľa miestnych aj s kamarátom. V tej chvíli práve išiel aj osobný vlak, ktorý tadiaľ prechádza pravidelne. "On išiel na bicykli a postál na prechode, jeho kamarát bol na skateboarde on prešiel," uviedol obyvateľ obce. 

Počas toho ako chlapec prechádzal priecestím si vlak pravdepodobne nevšimol aj napriek tomu, že rušňovodič trúbil, nepočul ho. "Bol nepočujúci a nepočul vlak, keď trúbil. Kamarát prebehol, je to smutné," povedal obyvateľ obce.

Aj napriek použitiu rýchlobrzdy rušňovodič už niekoľkotonový kolos zastaviť nedokázal a muža aj s bicyklom zrazil. Svedkovia sa Tomášovi snažili pomôcť, zrážku ale neprežil. 

Rušňovodič sa podrobil dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. U nebohého muža bude vykonaná pitva, pri ktorej bude z krvi zisťované aj prípadné požitie alkoholu.

Poverený policajt Oddelenia železničnej polície v Nových Zámkoch začal v danej veci trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Polícia radí vodičom ako sa vyhýbať cyklistom na cestách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy