Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Mladá vodička zrazila pri Trenčíne dvoch cyklistov, Muž na mieste zomrel
Zdielať na

Mladá vodička zrazila pri Trenčíne dvoch cyklistov, Muž na mieste zomrel

MNÍCHOVÁ LEHOTA / Hasiči v nedeľu zasahovali pri vážnej dopravnej nehode pri Trenčíne, kde osobné auto zrazilo dvoch cyklistov. Jeden z nich, 47-ročný muž na mieste zraneniam podľahol. Žena bojuje o život. Za volantom sedela mladá vodička.

K vážnej dopravnej nehode došlo v nedeľu okolo 11:30 doobeda v katastri obce Mníchova Lehota na štátnej ceste č. I/9. Osobné auto zrazilo na rovnom úseku dvoch cyklistov. "Ja som išiel zhora, videl som tam odstavené auto. Naľavo bola jedna ťažko zranená osoba, druhá mŕtva," vraví svedok nehody. 

Podľa informácii TV JOJ z miesta nehody za volantom sedela mladá vodička. "27-ročná Lucia, riadila motorové vozidlo od Trenčína na Bánovce nad Bebravou. Z doposiaľ nezistených príčin narazila do dvojice cyklistov, ktorí jazdili v tom istom smere," informuje policajná hovorkyňa Elena Antalová. Znalec z odboru dopravy, Milan Holéci, došiel k záveru, že jednoznačne zlyhal ľudský faktor. "Nebolo tam nič, iba náraz, bolo to v značnej rýchlosti," konštatuje s tým, že na mieste nebola žiadna brzdná dráha. 

Volant strhla vodička podľa slov svedkov až potom, ako do cyklistov narazila. Po nehode bola mimo. "Bola v šoku, snažil som sa jej pomôcť, veľmi sa triasla. Ona si nič nepamätala," opisuje udalosti svedok nehody. "47-ročný Peter z Trenčína zomrel na následky zranení, ktoré po zrážke utrpel priamo ne mieste dopravnej nehody," uviedla Antalová. Cyklistku, 50-ročnú Andreu, previezli vo vážnom stave do trenčianskej nemocnice.

 Cesta bola neprejazdná v jednom jazdnom pruhu. 

K tragickej nehode došlo neďaleko Trenčína aj pred pár dňami. Cyklista zišiel z cesty a narazil do stromu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy