Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Leteckí záchranári zasahovali za obcou Hybe. Motorkár sa zrazil s jeleňom
Zdielať na

Leteckí záchranári zasahovali za obcou Hybe. Motorkár sa zrazil s jeleňom

HYBE / K vážnej dopravnej nehode došlo za obcou Hybe ( okres Liptovský Mikuláš). Motorkár sa zrazil s jeleňom. Zasahuje letecký vrtuľník, cestu uzavreli.

V utorok popoludní došlo za obcou Hybe k zrážke motorkára s jeleňom"Na základe doteraz vykonaného šetrenia bolo zistené, že 30 ročný vodič (z okresu Banská Bystrica) viedol motocykel v smere od Popradu na obec Hybe. V rovnom úseku cestu došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu motocykla s lesnou zverou-jeleňom," informovala polícia v tlačovej správe. 

Prvú pomoc dali manželia 

Zranenému motorkárovi dávali prvú pomoc manželia, ktorí na lúke vedľa cesty sušili seno. "Počuli sme motorku a naraz rana, ale to vám bola rana nenormálna. Tak sme rýchlo vybehli na cestu, no motorky nikde. Tam na tom mostíku bol jeleň a plno skla," opisujú udalosti manželia. Motorku pri nehode odhodilo do potoka. Nehybne ležiaceho muža v tráve vedľa cesty si všimli až po chvíli.

Arogancia vodičov

"Ten letel asi 15metrov, veď ste videli stopy, niečo hrozné. Bol to mladý chlapec a chrčal," hovorí manželka Mária. "Môj muž spanikáril, ten behal od auta k autu, že nie ste tu doktor, alebo poďte poskytnúť prvú pomoc. Nenormálna arogancia vodičov, to by ste žasli," dodala. Vystrašeným manželom napokon pomohli okoloidúci motocyklisti z Česka. 30-ročný muž mal mnohonásobné poranenia celého tela. Pomáhali aj leteckí záchranári. "Pacient bol v bezvedomí, s poraním hlavy, hrudníka a hornej končatiny. Po napojení na umelú pľúcnu ventiláciu bol v stabilizovanom stave letecky prevezený do popradskej nemocnice," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov, Zuzana Hopjaková. 

Jeleň zrážku neprežil, prevzala si ho oprávnená osoba z poľovníckeho združenia. U vodiča bol nariadený odber krvi za účelom zistenia, či nebol ovplyvnený návykovou látkou. Policajti z dôvodu dokumentovania a odstraňovania následkov dopravnej nehody cestnú premávku striedavo riadili a usmerňovali do voľného jazdného pruhu. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy