Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sebastiana Vadalu, za ktorého advokát zaplatil kauciu, obžalovali
Zdielať na

Sebastiana Vadalu, za ktorého advokát zaplatil kauciu, obžalovali

KOŠICE / Brata talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu, Sebastiana obžalovali. V minulom roku v Trebišove údajne napadol 21-ročného muža a vyhrážať sa mu zabitím, pričom sám seba údajne označil za mafiána.

Advokát obvineného síce zaňho zaplatil kauciu 2000 eur, aby mohol byť Sebastian prepustený, no nestalo sa tak. Prokurátor sa odvolal a následne 46-ročného Taliana prokuratúra obžalovala. O jeho ďalšom osude bude rozhodovať súd a ak mu vinu dokážu, hrozia mu až tri roky väzenia. Informáciu priniesla ako prvá Televízia Markíza.

Talian žijúci na Slovensku požiadal o prepustenie z väzby, do ktorej sa dostal v marci 2018 pre obavu, že by sa mohol skrývať alebo ujsť, alebo ovplyvňovať svedkov. Čelí obvineniu z prečinov nebezpečného vyhrážania a výtržníctva.​

​V novembri roku 2017 si údajne Sebastiano vybavoval osobné účty s taxikárom, motívom mala byť žiarlivosť. "Podľa obvinenia mal poškodeného opakovane napadnúť a vyhrážať sa mu zabitím.V jednom prípade ho škrtil a v druhom ho viackrát udrel päsťou do tváre, s tým, aby dal pokoj jeho priateľke," povedal hovorca krajskej prokuratúry v Košiciach Milan Filičko. Popritom sa vyhrážal, že ublíži jemu aj jeho rodine. Útok zopakoval aj na druhý deň a prestal až po príchode polície.

Pozrite si súvisiacu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy