Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nevidiaci pár okradli najprv o peniaze. Teraz aj o auto
Zdielať na

Nevidiaci pár okradli najprv o peniaze. Teraz aj o auto

BRATISLAVA / Na Televíziu JOJ sa obrátili mladí manželia, ktorých zrejme mnohí poznáte z programu V siedmom nebi. Ide o nevidiaci pár s dvomi deťmi, ktorých nepoctiví ľudia pred časom okradli o peniaze. Teraz aj o auto. Imrich s Martou si ho chceli dať opraviť. Údajní opravári ich ale presvedčili, že je to stará haraburda, ktorú treba zošrotovať. Imrich, ktorí takmer vôbec nevidí, chlapíkom uveril. Auto im odovzdal a o pár hodín už bolo na predaj na internete za stovky eur.

Marta nevidí vôbec a jej muž Imrich asi len 20 percent. Manželia presne na Veľkú noc zavolali dvom mužom, o ktorých si mysleli, že ich pokazené staré auto opravia alebo ho dajú zošrotovať. Keď chlapi s odťahovkou prišli, Imrichovi povedali, že auto je neopraviteľné a je súce len do šrotu. Majiteľ im auto chcel teda odpredať za 150 eur, no dali mu iba 50 eur a odišli s kľúčmi aj technickým preukazom.

Okradnutí boli aj robotníci 

Keď následne povedali v rodine, čo urobili, deti začali pátrať po mužoch s odťahovkou, ktorých podľa mobilného čísla našli v inzerátoch na internete. Aj s fotografiou ich práve odvezeného auta, ktoré nebolo zošrotované, ale ponúkané na predaj za 550 eur.

Podľa manželov naleteli priekupníkom a prišli o auto, ktoré ak by opravili, slúžilo by ešte dlho. TV JOJ na základe informácií od manželov ľahko zistila, komu bolo auto odpredané. Kúpili si ho stavbári, aby mali na čom chodiť na stavbu. 

Podľa kúpno-predajnej zmluvy robotníkov zo stavby auto nevidiacich manželov predal istý Edo z Hrnčiaroviec nad Parnou, za rovných 500 eur. Zrakovo postihnutý majiteľa auta chcú nájdené vlastné auto späť a chlapi zo stavby zrejme prídu o 500 eur za kúpu auta aj jeho opravu. "Auto nevracajte. Majiteľom auta som ja a ja vám ho požičiavam, kým zajtra nepríde vedúci stavby a nedoriešime to," vraví stavbárom Imrich. 

Polícia nepátrala 

Auto sa dalo podľa informácií od nevidiacich manželov vypátrať veľmi ľahko. A chlapi čo ho kúpili, sa cítia rovnako oklamaní. Je zarážajúce, že po aute doteraz polícia nepátrala, Imrich podal trestné oznámenie pred dvoma týždňami. "Trestné oznámenie bolo zo strany Odboru kriminálnej polície dňa 10.05.2018 odstúpené príslušnému útvaru Policajného zboru v Bratislave V. Ten predmetným oznámením už disponuje a sú vykonávané všetky potrebné úkony v zmysle zákona za účelom objasnenia veci," stojí v stanovisku. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy