Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Súd A. Vadalu poslal späť do Talianska. Napriek uplynutí lehoty je stále na Slovensku
Zdielať na

Súd A. Vadalu poslal späť do Talianska. Napriek uplynutí lehoty je stále na Slovensku

KOŠICE / Aj po uplynutí 10-dňovej vydávacej lehoty, zostáva taliansky podnikateľ Antonino Vadala zatiaľ na Slovensku. Benátsky súd na neho vydal ešte v prvej polovici marca európsky zatýkací rozkaz a to pre podozrenia z viacerých trestných činov. To, že zatiaľ neopustil naše územie, potvrdilo aj policajné prezídium

V Taliansku je Antonino Vadala trestne stíhaný za obchodovanie s drogami a legalizáciu príjmov z trestnej činnosti. 13. marca vykonala Národná kriminálna agentúra v jeho dome zatýkaciu akciu, po ktorej skončil v predbežnej väzbe, ktorá bola potom premenená na vydávaciu väzbu.

Prokurátorka košickej krajskej prokuratúry vydala rozhodnutie o vykonaní zatykača 4. mája a následne začala plynúť 10-dňová lehota na vydanie. Vadala je stále na Slovensku a to pre to, že talianska strana požiadala z logistických dôvodov o predĺženie tejto lehoty na vydanie.

​Medzičasom začali Antonina Vadalu trestne stíhať aj u nás. Vyšetrovateľka Národnej kriminálnej agentúry ho obvinila zo subvenčného podvodu a poškodzovania záujmov Európskych spoločenstiev. V roku 2009 chcel údajne od poľnohospodárskej platobnej agentúry vylákať dotáciu takmer 120 tisíc eur.

Pozrite si súvisiacu archívnu reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy