Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zázračné kryštály pomohli len podvodníčke
Zdielať na

Zázračné kryštály pomohli len podvodníčke

Archívna reportáž

VOLICA / Muž sa nechal nalákať na kúpu troch „špeciálnych“ kameňov, ktoré mu mali priniesť šťastie a zaplatil za ne 280 eur. Keď mu však zásielka došla, zistil, že musí zaplatiť ešte raz rovnakú sumu. Začal tušiť, že zrejme ide podvod a všetko oznámil na polícii.

Pán Ondrej si objednal kamene, ktoré mu mali priniesť šťastie. No namiesto tohto ho obrali o nemalé peniaze. "Povedala, že to sú vysvätené kamene z Vatikánu, že bude sa mi dariť, že budem mať lásku, všetko a nemám nič len smolu mám a peklo, obabrala ma o 280 eur," sťažuje sa pán Ondrej. Tomu sa neznáma žena predstavila ako Jasmína. Zatelefonovala mu a on si u nej podľa polície objednal kryštály. Spoločne sa dohodli na cene, s ktorou obaja súhlasili.

"Muž si u tejto osoby objednal zázračné kryštály za sumu 280,- eur a peniaze zaslal na účet," vraví Daniel Džobanik, hovorca KR PZ Prešov. Po doručení poštovej zásielky mal ale uhradiť ďalších 280 eur. Mužovi to už bolo podozrivé a tak zavolal na políciu, kde všetko oznámil. Policajti v Medzilaborciach už začali v prípade trestné stíhanie pre prečin podvodu.

Pokusy o podvodné získanie peňazí majú rôzne podoby a často sú zamerané na tých najzraniteľnejších, na seniorov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy