Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajtom sa podarilo chytiť perníkového železničiara. Drogy predával priamo v práci
Zdielať na

Policajtom sa podarilo chytiť perníkového železničiara. Drogy predával priamo v práci

SPIŠ / Sotva na Spiši utíchla policajná akcia na anaboliká, kriminálka má za sebou ďalší vydarený záťah. Tentoraz zrušili biznis drogovému dílerovi zo Smižian. Policajti prehľadali auto a našli v ňom pervitín. Keďže sa predaju drog venoval aj v práci, mohli by sme ho nazvať perníkový železničiar.

Tridsaťštyriročný Michal si v práci ani nestihol vypiť rannú kávu. Po príchode na železničnú stanicu ho už totiž čakali kriminalisti s jasným cieľom potvrdiť svoje informácie o drogovej trestnej činnosti. "Muž si kupoval alebo inak neoprávnene zadovažoval kryštalickú látku s obsahom účinnej látky metamfetamín, ktorú následne distribuoval do rôznych lokalít v okrese Spišská Nová Ves," uviedla hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

Pervitín v 85 dávkach

Ako sme sa na stanici dozvedeli, Michal mal podozrivé návštevy aj priamo v práci. Mal na starosti internú poštu železničiarov - pracoval ako poštový manipulant. Drogy tak boli iba pár metrov od nič netušiacich cestujúcich. "Predbežným expertíznym skúmaním kriminalisticko-expertízneho ústavu Policajného zboru bolo zistené, že v uvedenom prípade ide o pervitín, z množstva ktorého by bolo možné pripraviť najmenej 85 bežných jednorazových dávok drogy," upresnila informácie Ivanová. 

Stále je zamestnancom železníc

Počas zadržania a prehliadky jeho auta kriminalisti objavili množstvo pripravených a nadávkovaných vrecúšok. Smižančan mal pri sebe tiež zatavenú striekačku pravdepodobne určenú pre nedočkavých klientov. Podľa predbežného zistenia kriminalisti zaistili takmer 8 gramov pervitínu. Trestne stíhaný muž, ktorý sa už nachádza vo väzbe je stále zamestnancom železníc. "Prípad je momentálne v štádiu vyšetrovania, pričom platí prezumpcia neviny. Od zadržania až do rozhodnutia súdu je Michal síce zamestnancom spoločnosti, ale je vedený v tzv. mimoevidenčnom stave zamestnancov ZSSK," povedala hovorca ZSSK Tomáš Kováč.

Ďalšie úlovky policajtov

​V Kráľovskom Chlmci zase priamo pri odovzdávaní drog chytili doposiaľ trinásťkrát trestaného 44-ročného Viktora a trikrát trestaného 37-ročného Jozefa. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, zadržali aj metamfetamín, z ktorého by sa dalo pripraviť minimálne 85 dávok. "Najprv Jozef odovzdal Viktorovi látku s obsahom metamfetamínu a metylsulfonylmetánu a neskôr Michal mal pri ďalšej akcii pri sebe niekoľko dávok metamfetamínu (pervitín), ktorý distribuoval ďalej už dlhší čas," uviedla na svojej stránke polícia Slovenskej republiky. 

Všetci traja obvinení sú stíhaní vo väzbe a hrozí im trest na tri až desať rokov.

Drogovým dílerom nemusí byť iba mladý človek. Babička z Tennessee si takto privyrábala viac ako 20 rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy