Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pád osemročného chlapca z lanovky prešetruje polícia
Zdielať na

Pád osemročného chlapca z lanovky prešetruje polícia

VYSOKÉ TATRY / Zo sedačkovej lanovky vypadol iba osemročný chlapec. Stalo sa to v nedeľu dopoludnia na Štrbskom Plese. Na sedačke mal sedieť so svojím otcom. Zraneného chlapca ošetrovali dobrovoľní záchranári Tatranskej horskej služby, po páde s nimi komunikoval.

Chlapec spadol z približne osmemmetrovej výšky. To, že niečo nie je v poriadku si prvý všimol riaditeľ strediska, ktorý okamžite situáciu začal riešiť. "Sedačka odišla zo stanice štandardne, ľudia nastúpili, až v priebehu trate sme zistili, že tam visí dieťa," opisuje situáciu riaditeľ Peter Tomko. 

Visiace dieťa držal za ruku otec. Riaditeľ okamžite volal záchranárov a rýchlo dal pokyn na zastavenie lanovky, tá následne začala pomaly cúvať. Verili totiž, že chlapec sa udrží, kým sedačka dôjde späť do stanice. Chlapec už ale nemal viac síl a spadol na zem.

Otec nemal inú možnosť, ako vyjsť s lanovkou na svah a spustiť sa s lyžami k miestu. Jeho syna už medzitým ošetrovali záchranári. Dieťa podľa ich slov s nimi komunikovalo. Chlapca následne previezli do nemocnice v Poprade. "Dieťa utrpelo viacnásobné poranenia v oblasti brucha a panvy," informuje hovorca operačného strediska záchranárov, Andrej Hirjak. 

Momentálne je mimo ohrozenia života a leží s mamou v popradskej nemocnici.

Nešťastie už preveruje polícia, ktorá mala vypočuť rodičov aj dieťa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy