Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Požiar hotela v centre mesta neprežili štyria ľudia. Dvaja z nich sú cudzinci
Zdielať na

Požiar hotela v centre mesta neprežili štyria ľudia. Dvaja z nich sú cudzinci

PRAHA / Pri požiari hotela neďaleko Masarykovho nábrežia zomreli štyria ľudia. Ďalších päť sa počas požiaru zranilo, z toho štyroch museli lekári oživovať a sanitky ich do nemocníc odviezli v kritickom stave.

V budove hotela sa nachádzalo približne 40 osôb. Tých prevzali do starostlivosti záchranári. Požiar sa hasičom podarilo uhasiť približne po hodine. Vyšetrovatelia pátrajú po príčinách vzniku požiaru.

Štyria ľudia pri požiari prišli o život, a to dvaja mladí cudzinci, 21-ročný Nemec a 20-ročná Juhokórejka a dve ženy, ktorých identita je zatiaľ neznáma. Dvadsaťjedenročný Nemec a 20-ročná Juhokórejka zomreli na mieste ešte pred príchodom záchranárov. Dve ženy podľahli zraneniam v nemocnici. 

Ďalších oživovali priamo na ulici. Nakoniec odviezli do nemocnice ôsmich ľudí. "Traja z nich boli vo veľmi vážnom stave. Mali zástavu srdca, ale podarilo sa ich oživiť. Boli napojení na umelú pľúcnu ventiláciu a v súčasnosti sú v pražských nemocniciach," uviedla hovorkyňa záchranárov Petra Poštová. 

Dvaja zranení hasiči sa podľa informácií IDnes.cz prepadli cez poschodie hotela. Na miesto nešťastia prišla aj pražská primátorka Adriana Krnáčová. "Je to hrozné nešťastie. Praha je v poslednej dobe snáď prekliata. Chcem poďakovať hasičom za skvelý zásah. Rodinám obetí vyjadrujem úprimnú sústrasť," uviedla. 

Pozrite si archívnu reportáž.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy