Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zbieranie šípok sa zmenilo na boj o život. Z krovia sa na ňu vyrútil diviak
Zdielať na

Zbieranie šípok sa zmenilo na boj o život. Z krovia sa na ňu vyrútil diviak

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Oberanie šípok sa pre Grétu z Liptovského Mikuláša zmenilo na boj o život. Ženu napadol veľký diviak, pričom jej spôsobil tržné rany na stehne. Zviera sa zrejme vyľakalo, a preto agresívne zaútočilo.

Desivá udalosť, na ktorú žena určite tak ľahko nezabudne, sa stala len niekoľko desiatok metrov od bytoviek na sídlisku Podbreziny. Ani v najhoršom sne by jej nenapadlo, že za bieleho dňa tu môže číhať nejaké nebezpečenstvo. Chodníkom vyšla medzi kríky a začala oberať šípky, keď začula zvláštne zvuky. Všetko sa to odohralo v zlomku sekundy.

"Ako keby to vybehlo zo zeme, ja som nemala najmenšiu šancu sa ubrániť alebo utiecť. Vyhodil ma jedenkrát do vzduchu, vyhodil ma druhýkrát do vzduchu a tretíkrát som si myslela, že to už asi neprežijem," hovorí stále vystrašená Gréta. 

Zviera ale náhle prestalo útočiť a ušlo. Až potom si Gréta všimla, že krváca zo stehna. Príbuzní, ktorí boli neďaleko ju odviezli k lekárovi. Rany, ktoré jej diviak spôsobil, si vyžiadali niekoľko stehov. Pani Gréta oberala šípky so svojou neterou a malým synovcom. Predstava čo by sa stalo, keby diviak zaútočil na nich a nie na ňu, jej od nedele nedá spávať.

Prípadom sa zaoberá už aj mestská polícia a miestne poľovnícke združenie. "Tie diviaky sa tu pohybujú veľmi často, ja sám som ich pred asi dvoma týždňami videl popod okná chodiť, tri veľmi veľké diviaky. Mesto Liptovský Mikuláš aj prostredníctvom mestskej polície zvýši hliadkovaciu činnosť," dodáva poslanec mesta Michal Paška. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy