Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragické ráno na strednom Slovensku. Pri nehode zomrelo sedem ľudí
Zdielať na

Tragické ráno na strednom Slovensku. Pri nehode zomrelo sedem ľudí

NITRICA / Pred štvrtou hodinou ráno sa stala nehoda v katastri obci Nitrica (okr. Prievidza). Mikrobus sa tam zrazil s kamiónom.

Mimoriadne tragická dopravná nehoda sa stala pri obci Nitrica v prievidzskom okrese. K zrážke medzi kamiónom a dodávkou, v ktorej sa viezlo osem ľudí došlo na rovnom úseku cesty krátko pred štvrtou hodinou ráno. 

"Príslušníci hasičského zboru dostali informáciu o 3:51, keď prišli, tak vyslobodzovali ľudí," povedal riadiaci dôstojník HaZZ Trenčín, Miroslav Tužinský. 

54-ročný Milan z Michaloviec viezol domov sedem žien z Rakúska. Pracovali tam ako opatrovateľky a po dvojtýždňovom turnuse sa vracali domov, za svojimi blízkymi. Šesť z nich, 28-ročná Júlia z Ráztočna, 34-ročná Jana z Novák o dva roky staršia Lucia z Prešova, 55-ročná Ľubica rovnako z Prešova a ani 54-ročná Katarína zo Spišskej Novej Vsi však svojich milovaných už neuvidia. Všetky naposledy vydýchli krátko pred štvrtou ráno.

​Hasiči podľa informácií hovorkyne Zuzany Farkasovej poskytli zraneným osobám predlekársku pomoc. Na miesto nešťastia dorazil už aj prezident Policajného zboru Tibor Gašpar. "Je to nehoda, ktorú som ja v mojej policajnej praxi nezažil...chcel by som vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým," povedal Gašpar.

 

Zo zdemolovaného auta sa záchranárom podarilo živú vytiahnuť iba 48-ročnú Annu zo Stropkova. Tú vo veľmi vážnom stave previezli do bojnickej nemocnice. Skončil tam aj vodič kamiónu.

"Po autohavárii boli do našej nemocnice privezení dvaja pacienti. Jeden je na traumatológii, stabilizovaný, druhá pacientka je na jednotke intenzívnej starostlivosti," informovala hovorkyňa nemocnice v Bojniciach Radka Križanová. 

Úprimnú sústrasť pozostalým vyjadril aj premiér SR Robert Fico. “Je mi veľmi ľúto, čo sa stalo v Trenčianskom kraji. Viem, že ťažko moje slová čokoľvek zmenia, ale takéto tragédie, ktoré sa stávajú v rámci dopravy, nám vždy otvárajú oči, a vtedy si uvedomíme, že na svete sú podstatne dôležitejšie veci...".

K tragickej nehode sa vyjadril aj prezident Andrej Kiska, ktorému je veľmi ľúto, že na ceste vyhaslo sedem ľudských životov. "Ženy, matky, sestry, kamarátky - pomáhali a starali sa o tých, ktorí to potrebovali. Vracali sa domov k svojim najbližším, ale úsmevu a objatia sa nedočkali. Pri ceste domov ich zastihla hrozná smrť. Pri tragickej autonehode dnes ráno pri Prievidzi zomrelo 7 ľudí a ďalší dvaja ešte bojujú o život. Dozvedel som sa to ráno v Maďarsku na samite prezidentov krajín V4. Nečakaná smrť najblizších strašne bolí. Chcel by som vyjadriť hlbokú a úprimnú sústrasť príbuzným a priateľom obetí. 7 ľudí, 7 ľudských príbehov skončilo. Tragicky a predčasne. Je mi to veľmi, veľmi ľúto," uviedol prezident. 

Na mieste je reportér Pavol Čertík, viac uvidíte v reláciách KRIMI o 19:00 v Novinách o 19:30

Súvisiace články

Najčítanejšie správy