Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Školák (15) prišiel v noci do domu 81-ročnej ženy. Chcel od nej intímny styk
Zdielať na

Školák (15) prišiel v noci do domu 81-ročnej ženy. Chcel od nej intímny styk

MODRÝ KAMEŇ / Len 15-ročný školák v noci vošiel cez okno na toalete do domu 81-ročnej dôchodkyne. K žene, ktorá je od neho staršia o 66 rokov, si ľahol do postele.

"Niekto prešiel chodbou. Videla som len postavu. Na to som zakričala - Kto je tu? Čo je tu? Prišiel ma niekto zabiť? A on na to odpovedal, nie, prišiel som Vám dobre urobiť," opisuje šokujúci zážitok pani Katarína. Bolo pol druhej v noci, pani Katarína ležala v posteli. Zrazu zhasli svetlá, neznámy muž k nej vošiel do postele. Priľahol ju a držal za ruky. Dôchodkyňa sa brániť nevedela. "Nemohla som sa. Veď na mne ležal. Tak som sa nemala ako brániť," hovorí pani Katarína.

Potom si ľahol vedľa nej a chcel aby sa odhalila. "Potom, ako ležal, mi hovorí, ukáž prsia. Tak si odhrnul hore. Chcel ma znásilniť," opisuje situáciu dôchodkyňa. Vystrašenej dôchodkyni sa už ale našťastie viac nedotkol, ani jej nijako neublížil. Zodvihol sa a odišiel. "Keď zapol svetlo, ja som volala 158. Ešte dobre, že som nespanikárila," hovorí pani Katarína.

Policajtom sa páchateľa do niekoľkých hodín podarilo zadržať. Ide o iba 15-ročného mladíka z toho istého mesta. "V súvislosti s týmto prípadom sme začali trestné stíhanie vo veci zločinu porušovania domovej slobody a zločinu obmedzovania osobnej slobody, z ktorých bolo tomuto mladému mužovi vznesené obvinenie," vyjadrila sa Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ BB.

Podľa sexuologičky nejde o prirodzenú situáciu. Treba skúmať, či páchateľ nebol pod vplyvom drog alebo alkoholu. Sexuálny systém môže ovplyvňovať aj nízky intelekt. "V 15 rokoch to môže byť zvedavosť. Ale musíme pozerať na to, že ani jedno percento 15-ročných zvedavých nebude atakovať 81-ročnú ženu," hovorí sexuologička Danica Caisová.

Mladíka však bude podľa nej potrebné podrobiť odbornému sexuologickému vyšetreniu. Miestni ľudia sú zhrození, jedna žena sa ale vyjadrila, že sa to dalo čakať. Stanislav sa mal údajne aj odhaľovať na ulici aj pred veriacimi ženami, ktoré išli z kostola. Starším ženám robil vraj aj nemiestne návrhy. "No nechceš, nechceš, dal by som ti. A takéto veci," hovorí o správaní chlapca pani Katarína.

Na polícii to ale ani jedna z nich vraj neoznámila. V súvislosti s posledným prípadom začala vyšetrovateľ trestné stíhanie za zločiny porušovania domovej slobody a obmedzovania osobnej slobody. "Za takúto trestnú činnosť hrozí trest odňatia slobody a 3 až 8 rokov. Nakoľko ide o osobu mladistvého veku, trest sa spravidla znižuje na polovicu," povedala Kováčiková. Žiaka základnej školy, ktorého obvinili z dvoch zločinov vypočúval sudca približne pol hodinu. Potom rozhodol o tom, že bude stíhaný väzobne.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy