Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Nezvestného 80-ročného hubára po troch dňoch našli
Zdielať na

Nezvestného 80-ročného hubára po troch dňoch našli

ŽIAR NAD HRONOM / Policajti, hasiči, dobrovoľníci aj vrtuľník s termovíziou vyše dva dni pátrali po 80-ročnom dôchodcovi. Muž sa vybral na huby na Šibeničný vrch pri Žiari nad Hronom, no domov sa nevrátil. Po troch dňoch pátrania ho našli v ťažko prístupnom teréne.

Hubár Maroš išiel ráno na huby, no hoci prišiel domov s prázdnym košíkom, podarilo sa mu niečo nečakané. Počas prechádzky v lese nad Žiarom nad Hronom objavil vysileného dôchodcu, po ktorom pátrala rodina, záchranári aj dobrovoľníci už od piatku. "Kričal haló, pomóc, nechcel som ním hýbať," opísal situáciu hubár Maroš.

Nemal pri sebe ani telefón a tak rýchlo bežal do doliny privolať pomoc. Kusmi svojho oblečenia si cestou robil značky, aby sa k zranenému dôchodcovi Rudolfovi vedel vrátiť aj so záchranármi. Dôchodca bol v lese bez jedla aj pitia vyše tri dni.

Dôchodca Rudolf sa vybral na huby, hoci lesy okolo Žiaru nad Hronom veľmi dobre poznal, tentokrát ho zradil náročný terén. Pošmykol sa a pri páde dolu strmým zrázom si zlomil nohu. "On sa skotúľal dole a zostal na hrane, bez cudzej pomoci by si nepomohol, našiel sa v poslednej chvíli," vysvetlil situáciu Rudolfov synovec.

V noci pršalo a tak sa napil aspoň dažďovej vody. A neprestával volať o pomoc. Zraneného dôchodcu so zlomenou nohou museli zniesť opatrne do doliny. Naložili ho na nosidlá a hasiči spolu so záchranármi a policajtmi s ním zišli zhruba kilometer až ku sanitke.Potom ho previezli do nemocnice v Žiari nad Hronom, kde sa oňho postarajú lekári.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy