Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Syn brutálne napadol matku a potom si vzal život
Zdielať na

Syn brutálne napadol matku a potom si vzal život

SVIT / Keď popradskí hasiči v pondelok vchádzali do rodinného domu vo Svite netušili, čo tam počas hasenia požiaru nájdu. V kuchyni bola spútaná staršia žena a v horiacej izbe ležalo obhorené telo muža. Kým jemu už pomôcť nemohli, o život ženy bojovali so záchranármi takmer hodinu. Žiaľ, ťažkým zraneniam podľahla.

Požiar bol podľa hasičov nahlásený v pondelok o 10:37, na mieste zasahovalo jedenásť hasičov. Pomoc privolali susedia, ktorí videli kúdoľ dymu. "Boli sme búchať, či niekto nie je doma, ale nikto neotváral. Tak sme pre zavolali pomoc". Uhoreného muža našli hasiči po uhasení požiaru rodinného domu vo Svite v časti Podskalka, ďalšia žena, ktorá mala byť jeho matkou, bojovala v kuchyni o život. "Osobu sme vytiahli z tohto domu a začali resuscitáciu," informoval veliteľ zásahu Marián Lopuch. Obaja mali na hlave igelitové vrece.

Asi 82-ročnú ženu našli v kuchyni spútanú a s igelitom na hlave. Hasiči a záchranári ju hneď oslobodili a začali bojovať o jej život.  Žena ale mala aj iné vážne poranenia. "Utrpela rozsiahle vnútrolebkové poranenia. Na mieste ju takmer 45 minút oživovali, žiaľ neúspešne,"  uviedol Boris Chmel, hovorca záchranárov. 

Čo sa mohlo stať

Podľa susedov bol 57-ročný Jozef, ktorého telo našli mŕtve v izbe, veľký samotár a pred pár týždňami prišiel o prácu. Do izby si nosil všakovaký odpad. Na miesto prichádzalo čoraz viac policajtov, vrátane technikov a krajských kriminalistov. Jednou z tragických verzií je aj tá, že nebohý Jozef sa mal o pár dní z domu vysťahovať. Brutálne zaútočil na mamu a následne podpálil izbu a siahol si na život. 

Podľa informácii TV JOJ, celý prípad prevzala Národná kriminálna agentúra. Reortérka TV JOJ Zuzana Pojedincová sa na miesto tragickej udalosti vrátila. Na dvore stretla manžela a otca obetí Štefana. O udalostiach nevládal hovoriť. Zábery nie su vhodné pre maloletých divákov. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy