Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Údajný biely kôň Igora Matoviča prehovoril
Zdielať na

Údajný biely kôň Igora Matoviča prehovoril

BRATISLAVA / Údajný biely kôň Igora Matoviča prehovoril. Pavol Vandák, na ktorého mal poslanec pred rokmi prepísať svoju firmu, tvrdí, že už nemohol ďalej počúvať ako ho Igor Matovič osočuje. Poslanca vyzval, aby s ním podstúpil vyšetrenie na detektore lži.

"Mám z neho strach, ja tomu človeku neverím," uviedol Pavol Vandák. V minulosti poslušný zamestnanec, dnes jeho nepriateľ. Jeho meno sa opakovane objavuje v policajných spisoch práve v súvislosti s Igorom Matovičom. Ešte pred rokmi na neho prepísal firmu. "Ja som tam len podpisoval. To, čo mi Matovič nakázal. Nemal som vtedy tušenie, že sa tam overujú voľajaké podpisy alebo že sa predáva nejaká firma so 120 miliónmi," hovorí Vandák.

Pavol Vandák sa postavil pred novinárov a rozprával o podrobnostiach čudnej transakcie. U notára, v banke, neskôr na daňovom úrade. Tvrdí, že Matovič mal všetko vopred dohodnuté. "Matovič príde do banky, všetkých tam pozdraví. Taký si tam s nimi, všetko je prichystané, tesne pred záverečnou. Tvrdím to aj teraz, že to bolo zmanipulované," tvrdí Vandák.

"Všetci títo ľudia vypovedali a v uznesení je to napísané, že všetci títo ľudia vyhlásili Vabdáka de facto za klamára," bráni sa Matovič.

Celé sa to malo udiať práve v čase, keď v Matovičovej firme prebiehala daňová kontrola. Práve pre ňu malo zmiznúť účtovníctvo. To účtovníctvo, ktoré sa v súčasnosti stalo hlavným predmetom pre premlčanie skutku a zastavenie trestného stíhania Igora Matoviča.

Matovič obvinenia odmieta

Zrejme najzaujímavejším bodom tohto uznesenia je dnes už známa Škoda Fábia, na ktorej mal Igor Matovič so svojou mamou najazdiť za rok desiatky tisíc kilometrov, ktoré si neskôr vyúčtoval ako služobné jazdy. "Keď tvrdí, že behal na Škode Fabia, tak klame. Igor Matovič mal Škodu, ale nie Fabia, ale Octavia," dodáva Vandák.

Samotný poslanec Igor Matovič všetky obvinenia opakovane odmieta a hovorí, že výpoveď jeho bývalého zamestnanca je tendenčná. "To je to isté, čo sme tu pred 14. mesiacmi pred voľbami riešili. Iba stále opakuje, verklikuje niečo, čo ho naučili a za čo mu evidentne zaplatili. Lebo čuduj sa svete, zrazu nemá žiadne dlhy a už je spokojný," hovorí Matovič.

Vyzerá to tak, že kauza Matovičovho podnikania sa tak skoro neskončí. Vandák svojho bývalého kamaráta vyzval na dektor lži. Vraj tam pôjde spolu s ním. "Ja chcem, aby ma vyzval Matovič na detektor lži," uviedol Vandák. "Poďme pekne po poriadku, teraz je narade Robert Fico a potom pôjdem opäť ja a zodpoviem akúkoľvek otázku," dodal Matovič.

Pozrite si reportáž Samuela Migaľa:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy