Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Tipos odmieta zaplatiť Lemikonu ďalšie milióny
Zdielať na

Tipos odmieta zaplatiť Lemikonu ďalšie milióny

Sága s názvom Súd s cyperskou firmou a štátnym Tiposom zďaleka nekončí. Štát na účty cyperského Lemikonu neche poslať ani cent! Celý spor totiž minister financií pokladá sa podvod špekulantov.

Tipos nemieni poslať ďalších vyše 14 mil. eur na účet cyperského Lemikonu, ako mu to ukladá verdikt dovolacieho senátu Najvyššieho súdu (NS) SR. Ešte v utorok 26. apríla totiž podľa generálneho riaditeľa národnej lotériovej spoločnosti Miloša Ronca firma využije možnosť jednostranného započítania pohľadávok.

Podľa Tiposu totiž Lemikon získal ešte v roku 2008 na základe dohody o urovnaní a ako náhradu za súdne trovy vyše 16 mil. eur z účtu lotériovej spoločnosti neoprávnene. V konečnom dôsledku tak po započítaní týchto pohľadávok Tipos podľa Ronca očakáva, že naopak Lemikon vráti Tiposu rozdiel v sume 1,9 mil. eur.

"Rozhodnutie dovolacieho senátu NS SR plne rešpektujeme, avšak sme pripravení ďalej chrániť majetok spoločnosti,“ vyhlásil na utorňajšej tlačovej konferencii Ronec. Tipos okrem vzájomného započítania pohľadávok podľa neho podá v najbližších dňoch aj ústavnú sťažnosť, pretože sa nazdáva, že bolo porušené ústavou garantované právo na spravodlivé súdne konanie a to najmä v súvislosti s odôvodnením rozhodnutia dovolacieho senátu.

Odôvodneniu povinnosti uhradiť Lemikonu vyše 14 mil. eur sú totiž v 180-stranovom verdikte dovolacieho senátu venované len štyri strany. "Rozhodnutie má iba faktografickú povahu, rekapituluje rozhodnutia nižších súdov,“ tvrdí Ronec.

SITA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy