Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Ak sa situácia zhorší, Petržalčania zostanú bez teplej vody
Zdielať na
Ekonomika

Ak sa situácia zhorší, Petržalčania zostanú bez teplej vody

Zdroj: TV JOJ

Podľa hovorcu petržalskej radnice Ľubomíra Andrassyho je od dodávok tepla a teplej vody závislých viac ako 150-tisíc ľudí

Podľa hovorcu petržalskej radnice Ľubomíra Andrassyho je od dodávok tepla a teplej vody závislých viac ako 150-tisíc ľudí s trvalým alebo prechodným pobytom v Petržalke.

"Ak by vznikla akákoľvek neočakávaná udalosť, ktorá by zhoršila dnešnú vážnu situáciu, dohodli sme sa na tom, že prijmeme opatrenie, ktoré bude znamenať obmedzenie alebo úplné zastavenie teplej úžitkovej vody," vyhlásil Andrassy s tým, že toto opatrenie sa nedotkne vykurovania domácností, škôl a sociálnych zariadení či nemocníc na území Petržalky.

Krízový štáb denne monitoruje a vyhodnocuje situáciu. "Na základe aktuálnych informácií, ak nevznikne mimoriadna udalosť zhoršujúca súčasnú situáciu, vieme bezproblémovo zabezpečiť dodávky tepla a teplej vody do petržalských domácností minimálne do konca tohto týždňa," konštatoval Andrássy s tým, že Petržalčania nemajú v súvislosti s dodávkami tepla zatiaľ žiadny dôvod na paniku.

Tí sa však čoraz častejšie sťažujú, že najmä v neskorých večerných hodinách majú chladnejšie alebo chladné radiátory. "Ide o útlmový režim, ktorý je štandardne zaužívaný počas celého vykurovacieho obdobia. V rámci neho idú radiátory v noci na minimálny režim a sú teda chladnejšie. Plný výkon sa spúšťa medzi 4. a 5. hodinou rannou," vysvetlil Andrassy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy