Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Voľné pracovné miesta pre mladých!
Zdielať na
Ekonomika

Voľné pracovné miesta pre mladých!

Sú pracovné oblasti, v ktorých dnes zaručene uspejete. A nemusíte ich ani vyštudovať. <b>Pozrite si VIDEO</b>

Profesie ako lekár, právnik, pedagóg si vyžadujú niekoľkoročné štúdium. Iné, paradoxne finančne vyššie ohodnotené, sú vhodné pre širšiu skupinu ambicióznych ľudí.   

Najviac pracovných ponúk na slovenskom trhu je z oblasti administratívy, obchodu, manažmentu, ekonomiky a IT oblasti. Práve v poslednej spomenutej však stále chýbajú kvalifikovaní programátori.

Na mnoho profesií neexistuje príprava v školstve. Firmy si zaúčajú svojich zamestnancov a preto sa na viacerých pracovných pozíciách uplatnia aj ľudia, ktorí vyštudovali iný odbor.

Firmy od svojich budúcich pracovníkov vyžadujú hlavne chuť vzdelávať sa, flexibilnosť, vystupovanie na úrovni a spoľahlivosť.

Nájsť prácu je v súčasnosti otázkou ambícií a využitých príležitostí. Iniciatíva by mala zo strany študentov nastať už počas vysokej školy. K vysnívanej práci sa niektorí dopracujú po vystriedaní viacerých pozícií na rôznych miestach. Cenia sa aj skúsenosti získané v zahraničí.

Pravidlom číslo jeden pri hľadaní zamestnania je odpovedať na každý inzerát. Najviac sa oplatí navštevovať internet, či v prípade na oblasť viazaných prác napríklad čítať lokálnu tlač. Druhou možnosťou je informovať sa u známych.

Užitočným pomocníkom sú portály, ktoré poskytujú na svojich stránkach ponuky pracovných príležitostí. O práci sme sa rozprávali s organizačným riaditeľom portálu Profesia.sk Mgr. Daliborom Jakušom a Adrianom Brázdilom, marketingovým manažérom firmy LMC, ktorá na Slovensku prevádzkuje topjobs.sk.

Zdielať na

Najčítanejšie správy