Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
J&T postaví plynovú elektráreň a pôjde do médií
Zdielať na
Ekonomika

J&T postaví plynovú elektráreň a pôjde do médií

Zdroj: smartcorner.net

V stavbe nových zdrojov chce byť druhou najaktívnejšou po elektrárenskej spoločnosti ČEZ. V médiách vidí zase prostriedok "informovania verejnosti v zložitých obchodných vzťahoch".

Slovenská finančná skupina J&T chce postaviť plynovú elektráreň a uvažuje o vydávaní printových médií. Serveru Ekonom.cz to povedal partner firmy pre korporatívne investície a energetiku Daniel Křetínský.

J&T sa v Česku doposiaľ najviac zameriavala na energetiku a v stavbe nových zdrojov chce byť druhou najaktívnejšou po elektrárenskej spoločnosti ČEZ. O umiestnení a inštalovanom výkone novej plynovej elektrárne Křetínský nechcel povedať žiadne podrobnosti.

J&T uvažuje i o vydávaní dvoch printových médií, najskôr športového denníka, neskôr ekonomického periodika. A keby bola na predaj aj televízia Prima, zaujímala by sa o jej kúpu.

"Nie je v tom žiadna tendencia ovplyvňovať kauzy. J&T vyhovuje veľmi informovaná verejnosť v zložitých obchodných prípadoch, ktoré sa nás bezprostredne týkajú," povedal Křetínský.

V rozhovore per dnešný denník E15 dodal, že skupina chce mať do dvoch rokov tržby 50 miliárd korún a najviac sa mieni zamerať na energetiku. J&T patrí medzi najväčšie a najvýznamnejšie finančné skupiny, ktoré v Čechách pôsobia. Skupina chce vybudovať reťazec, ktorý bude elektrinu vyrábať aj predávať. Zatiaľ ovláda výkon pred 300 megawattov. Väčšinu z toho tvoria kapacity United Energy.

Zdielať na

Najčítanejšie správy